Porsche Mission E bit će impresivan supersportaš s pogonom na struju

Čak 1400 stručnjaka radi na razvoju prvog potpuno električnog sportaša iz Porschea, koji bi s prodajom trebao startati sredinom 2019. godine, zvat će se Porsche Mission E, a performansama će ući na teritorij supersportaša

1. 5. 2018

Uprava njemačkog proizvođača ne krije kako će im Porsche Mission E uvelike odrediti sudbinu. Ako ostvari tržišni uspjeh Porsche će se dodatno odmaknuti od afere Dieselgate, konačno reći zbogom dizelskim motorima, te hrabro krenuti dalje uz vjetar u leđa svojih fanova koji su spremni na promjene i elektrifikaciju.


Porsche Mission E u svakom je pogledu velik korak za budućnost kompanije, koja više od pola stoljeća egzistira na megapopularnom modelu 911, a posljednjih godina jaše na krilima SUV i crossover histerije modela Caymann i Macan.

Podatak da je na razvoju suvremenog električnog supersportaša angažirano čak 1400 stručnjaka najbolje ilustrira koliko su ozbiljno prionuli poslu. U prilog tome govore i fotografije izrade prvih prototipova, koji s testiranjima kreću već krajem ove godine.


Bazni Porsche Mission E razvijat će 400 KS, a perjanica ponude raspolagat će s čak 670 KS. Sve izvedbe imat će pogon na sve kotače te autonomiju s punim baterijama od solidnih 500 kilometara. Jedan od aduta svakako je i podatak da će se baterijski paket do kapaciteta od 80 posto moći napuniti za svega 20 minuta.

Najsnažniji Porsche Mission E do 100 km/h će ubrzavati za manje od 3,5 s, dok će najveća brzina najvjerojatnije biti ograničena na 250 km/h. Naravno, bez blokade niti 300 km/h ne bi mu bio problem.

Kristian Sikavičev - www.autopress.hr

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.