PANORAMSKI I-COCKPIT™: NEVJEROJATNA NOVA GENERACIJA ZA BUDUĆI PEUGEOT 3008.

Nova generacija PEUGEOT i-Cockpit® za budući PEUGEOT 3008 uključuje impresivni 21-inčni zakrivljeni panoramski zaslon visoke razlučivosti, koji djeluje kao da lebdi iznad armaturne ploče, kao i novi kompaktni upravljač i tipke i-Toggle. Nakon desetljeća uspjeha i razvoja, ovo je najveća preobrazba koju je doživio PEUGEOT

PANORAMSKI I-COCKPIT™: NEVJEROJATNA NOVA GENERACIJA ZA BUDUĆI PEUGEOT 3008. Peugeot Press
7. 6. 2023

PRIVLAČNOST: Uzbudljiv i profinjen osjećaj postignut je u kabini zahvaljujući 21-inčnom panoramskom zaslonu visoke razlučivosti, koji djeluje kao da lebdi iznad armaturne ploče.

IZVRSNOST: Mnogo je kombinacija materijala i kvalitetne završne obrade kao i nove povezane usluge.

EMOCIJA: PEUGEOT i-Cockpit® koji vam omogućuje instinktivno upravljanje u potpunoj sigurnosti i prostran dizajn koji jamči udobnost u kabini.

 

Timovi marke PEUGEOT žele redizajnirati osnovne elemente i učiniti novi PEUGEOT panoramski i-Cockpit™ jedinstvenim proizvodom na tržištu. Time se želi i vozačima i putnicima osigurati još veći užitak, sigurnost, udobnost i osjećaj ugode!

 

PEUGEOT i-Cockpit® proizvodi se već deset godina, prodan je u gotovo 10 milijuna primjeraka te je doživio različite generacije koje su uvijek uključivale najnovije dostupne tehnologije: digitalnu instrumentalnu ploču, bežično povezivanje, glasovne naredbe, 3D efekte, prilagodljive tipke i-Toggle itd.

Danas PEUGEOT poduzima potpuni zaokret i predstavlja posve novi i-Cockpit® koji će u potpunosti promijeniti iskustvo vožnje: novi PEUGEOT panoramski i-Cockpit™

 

·       Zakrivljeni 21-inčni lebdeći panoramski zaslon visoke razlučivosti koji povezuje head-up zaslon i središnji dodirni zaslon.

 

Timovi marke PEUGEOT odlučili su povezati dva od tri osnovna elementa i-Cockpita®: head-up zaslon i veliki središnji dodirni zaslon. Oni su sada ugrađeni u 21-inčni zakrivljeni panoramski zaslon visoke razlučivosti koji se proteže od krajnje lijeve strane armaturne ploče do središnje konzole. Ovaj je panoramski zaslon pričvršćen podnožjem sa stražnje strane koje nije vidljivo iz putničkog prostora te zaista djeluje kao da lebdi iznad armaturne ploče. Efekt „lebdenja” dodatno je istaknut posebnim LED ambijentalnim osvjetljenjem ispod zaslona.

 

Ovaj 21-inčni panoramski zaslon smješten je tako da osigurava optimalna ergonomska svojstva i blago je zakrivljen prema vozaču, a opet posve je dostupan suvozaču. Ovaj digitalni zaslon izuzetne veličine i kvalitete povezuje dvije funkcije PEUGEOT i-Cockpita®:

 

– smještena na lijevoj strani panoramskog zaslona, iznad kompaktnog upravljača, instrumentna ploča prikazuje sve informacije o vožnji (brzina, prikaz snage, sustavi za pomoć u vožnji, protok energije itd.).

 

– na desnoj strani panoramskog zaslona, u središtu armaturne ploče, jedan je dio dodirnog zaslona dostupan i vozaču i suvozaču. Namijenjen je upravljanju grijanjem odnosno klimatizacijom, navigacijom, multimedijskim sadržajem, sustavom za povezivanje itd.

·       Poboljšana struktura i ergonomska svojstva

 

Novi PEUGEOT panoramski i-Cockpit® ima novu strukturu pa je sad panoramski zaslon postavljen visoko na armaturnoj ploči te je učvršćen s pomoću sustava koji se ne vidi iz putničkog prostora. Time su poboljšani pristup dodirnom zaslonu i preglednost informacija koje se prikazuju na 21-inčnom panoramskom zaslonu.  

Na središnjem dijelu armaturne ploče smještene su dodirne tipke i-Toggle, koje se mogu u potpunosti prilagoditi i programirati kako bi omogućile brz pristup do deset omiljenih funkcija korisnika, kao što su pozivanje omiljenog kontakta, pokretanje navigacije do često korištenog odredišta, postavljanje radija na omiljenu postaju, postavljanje idealne temperature na klima-uređaju itd.

 

Središnja konzola prozračna je i nije pretrpana, čime se povećava prostor za odlaganje i bežično punjenje pametnih telefona. To je moguće obzirom da je automatski mjenjač premješten na armaturnu ploču. On je sada smješten s desne strane upravljača, pored tipke Stop & Start. Središnja konzola posve je ergonomska i omogućuje jednostavan pristup mjenjaču i tipki za gašenje i pokretanje motora jednim intuitivnim pokretom.

 

·       Novi kompaktni upravljač s komandama osjetljivim na dodir

 

Kompaktni upravljač uvijek je bio jedan od glavnih elemenata PEUGEOT i-Cockpita® i uvelike je redizajniran kako bi osigurao još bolji osjećaj u vožnji i veću udobnost. Naravno, on je i dalje

kompaktan, ali sad se odlikuje suvremenijim dizajnom: redizajniran središnji dio manji je i „izoliran” od krakova upravljača kako bi se postigao efekt lebdenja sličan panoramskom zaslonu na armaturnoj ploči.

 

Tipke za upravljanje smještene na novom kompaktnom upravljaču sad su opremljene funkcijom upravljanja na dodir kako bi se zajamčila najbolja ergonomska svojstva za korisnike: iako automatski detektiraju prste vozača, aktiviraju se tek kad ih se pritisne kako bi se izbjegle pogreške. Novi PEUGEOT panoramski i-Cockpit® uvodi dvije nove, tanke i elegantne, tipke za upravljanje smještene iza kompaktnog upravljača.

 

 

·       Kvalitetna i tehnološki napredna kabina

 

21-inčni lebdeći panoramski zaslon nije jedini element koji pridonosi spektakularnom izgledu novog PEUGEOT panoramskog i-Cockpita®.

Privlačan izgled i tehnološki karakter upotpunjuje ambijentalno osvjetljenje koje se proteže cijelom širinom armaturne ploče te oblogama vrata.  

Osvjetljenje se odražava i na elegantnim aluminijskim umetcima. Može se personalizirati u osam različitih boja.

 

Tkanine se savršeno slažu s aluminijskim umetcima, čime se postiže jedinstvena kombinacija materijala visoke kvalitete.

PR tekst

 

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.