C4 Cactus preko noći zaoštrio bodlje ne bi li iznova privukao pažnju

Citroen je predstavio posve novi C4 Cactus koji donosi dubinske promjene, odlikuje se  jedinstvenim "karakterom" i udobnošću, vrhunskim agregatima i sigurnosnom opremom te i dalje kameleonskom mogućnošću promjene izgleda

C4 Cactus preko noći zaoštrio bodlje ne bi li iznova privukao pažnju Citroen
27. 10. 2017

Nakon što je 2016. lansiran C3, a 2017. izveden pohod na SUV tržište uz C3 Aircross i C5 Aircross, CITROËN je zakoračio u novu fazu u razvoju strategije svojih proizvoda te i dalje iznenađuje predstavljanjem svoje nove kompaktne limuzine - novoga C4 Cactusa.

Taj automobil donosi dašak svježine u segment limuzina, spajajući "karakter" C4 Cactusa i udobnosti u skladu s odlikama modela C4. Jača svoj status i ispunjava nezaobilazna obilježja segmenta uz 12 tehnologija za pomoć u vožnji, tri tehnologije za povezivost, motore sa do 130 KS i upečatljiv stil.

Udobnost i stil kao prioritet

Novi C4 Cactus donosi novu dimenziju udobnosti u svijetu automobila. Uza sve elemente programa Citroën Advanced Comfort®, novi C4 Cactus u Europi prvi put uvodi tehnološka ostvarenja kako bi osigurao suvremenu i sveobuhvatnu udobnost tako što kao europsku premijeru uvodi ovjese s progresivnim hidrauličnim graničnicima (Progressive Hydraulic Cushions™ – PHC), kojima se prigušuju neravnine na kolniku, pa imate dojam kao da putujete na letećem tepihu.

Svjetska premijera su i nova sjedala Advanced Comfort u koja se putnici mogu udobno smjestiti, a u prvome je planu pravilan i udoban način sjedenja.

Novi C4 Cactus donosi i sasvim novu generaciju zvučne izolacije i svakodnevne opreme. Zadržava samu bit modela C4 Cactus - jedinstven stav i originalnost izraženu ukupnom ravnotežom i dojmljivim oblicima. Ipak, dobiva novo lice kako bi se prilagodio obilježjima kompaktnih limuzina jačim statusom i pročišćenim dizajnom. Stoga se odlikuje novim proširenim prednjim krajem s novim dnevnim LED svjetlima koja se nastavljaju na chevrone i protežu se cijelom širinom vozila, stanjenim svjetlima naglašenima crnim sjajnim umecima, te odbojnikom u boji karoserije, s bočnim ventilacijskim otvorima za veću dinamičnost.

Straga su jednostavna vrata prtljažnika u boji karoserije istaknuta novim stražnjim LED svjetlima s 3D efektom, koja su stanjena i pomno oblikovana, te proširuju automobil i daju mu suvremen izgled.

Učinkovita upotreba krovnog stakla

Svi putnici mogu uživati u ugodnom doživljaju zadovoljstva i prostranosti zahvaljujući panoramskom staklenom krovu s visokom termičkom zaštitom. Obrađen je tako da propušta svjetlost bez opasnosti od zasljepljivanja, blokira toplinu i štiti od ultraljubičastih zraka kao sunčane naočale kategorije 4. Zahvaljujući njegovim mogućnostima svjetlosne, toplinske i zvučne zaštite nije potrebno sjenilo pa se može uživati u svjetlosti, ali i u prostranosti i učinkovitosti.

Osim pažnje koja je posvećena izgledu i stilu bitna stavka je i motor. Novi C4 Cactus nudi se s motorima koji postižu vrhunske performanse. Odziv, ubrzanja iz mjesta i u vožnji te užitak u vožnji naglašeni su zahvaljujući spoju lagane i učinkovite platforme, i motora iz najnovije generacije, s vrhunskim tehnološkim rješenjima. Gama motora široka je i savršeno prilagođena kako bi osigurala svakodnevne vožnje gradom, izlete vikendom ili putovanja na daleka odredišta. C4 Cactus dolazi s trocilindričnim benzinskim motorima PureTech, opremljenima najnovijim tehnologijama koje omogućavaju reaktivnost i umjerenu potrošnju i emisije (nagrada International Engine of the Year 2015., 2016. i 2017. za izvedbe s turbopunjačem PureTech 110 i PureTech 130), te s dizelskim motorima BlueHDi, koji putnicima pružaju užitak u vožnji, ekonomičnost i brigu o okolišu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.