VIDEO: Visoki C legendarnog C4 koji u 92. godini života stiže u nečujnoj elektro verziji i uz hidraulični ovjes koji pruža osjećaj "letećeg tepiha"

Veliki povratak već otpisanog kompakta C4 kojeg je Cactus mijenjao jedno vrijeme, no zakratko u Citroenu su odlučili vratiti svoju ikonu u kompaktnoj klasi koja itekako nešto znači jer tu je punih 92 godine. Svjetska premijera Citroena C4 odvila se jučer u takozvanom virtualnom svijetu.

Sada dolazi u crossoverskoj pomodnoj verziji, po uzoru na legendarni GS, a od njega je pokupio i hidraulični ovjes. Od početka stiže prije svega s elektro pogonom, no tu je još i pet benzinaca i dizelaša za svaki slučaj.

VIDEO: Visoki C legendarnog C4 koji u 92. godini života stiže u nečujnoj elektro verziji i uz hidraulični ovjes koji pruža osjećaj "letećeg tepiha" Citroen
1. 7. 2020

Citroenovu paletu modela posljednjih godina prati slovo C i pridodana brojka imenu. C3 i C5 su zakratko obavili transformacijo u takozvane crossover vode, a sad je došlo vrijeme i za C4 koji se u velikom stilu vraća na tržište – i to nakon što ga je pomodni Cactus istisnuo. U Citroenu se ne plaše novog izazova za svoju nekdašnju perjanicu u kompaktnoj klasi i stoga odluka da C4 ponovo vrate u opticaj i ne iznenađuje. Dakako, morali su okrenuti pilu naopako i posve su ga preoblikovali, a i filozofija mu je suštinski drukčija, crossoverska i naravno s alternativnim pogonima na struju, na obnovljive izvore energije.

Povijest koji nosi C4 je bogata. Ovo je 10. generacija kompaktnih limuzina segmenta C bogatoj prošlosti ove tvrtke, a manje je znano kako se pod ovim imenom pojavio prvi put, sada već iznimno daleke 1928. godine. I sve do sada pogonili su ih benzinski i dizelski motori, no sad glavnu ulogu preuzima elektrika. Citroen je pripremio u novom ruhu šest elektrificiranih automobila, C4 je jedan od onih koji se u startu nudi isključivo na struju, no najavljene su za kraj godine i konvenzinonalne i plug in izvedbe.

Do 350 kilometara autonomije ë-C4 stiže sa 100-kilovatnim elektromotorem. O naponu i energiji brije 50 kilovatna baterija, koju je moguće na 100-kilovatnoj punionici do 80 posto napuniti z svega pola sata. Bit će tu još i bogat izbor benzinskih i dizelskih motora, od 74 ido 130 konjskih snaga.

Oblikovni i funkcionalni salto mortaleI

Uzor su kreatori pronašli u kultnom modelu GS. Najbolje se to prepoznaje po kupeovskim linijama, posebice na stražnjem dijelu automobila. Linije su elegantne i dinamične, ovaj put i iznimno mišićave, tome naglask daju posebice LED svjetla u obliku slova V.

GS je bio jedan od najudobnijh kompakata, a tako je i s novom generacijom. C4 je opremljen s progresivnim hidrauličnim ovjesom. U unutrašnjosti ima pregršt prostora, a sjedala su posebna priča. Donosi povišeni položaj na kotačima velikih dimenzija, aerodinamičnu i energičnu siluetu koja uključuje kodove SUV vozila, naglašen dizajn s grafičkim elementima nudeći brojne mogućnosti personalizacije.

Udobnosti u unutrašnjosti: sve prednosti programa Citroën Advanced Comfort® za povećanu udobnost za sve s progresivnim hidrauličnim graničnicima, sjedalima Advanced Comfort ili  Smart Pad Support Citroën™ kao svjetskom premijerom. Iskustvo udobnosti osnaženo je s 20 tehnologija za pomoć u vožnji koje uključuju Highway Driver Assist, drugu razinu polu-autonomne vožnje kao i 6 tehnologija za povezivost.

Vozačev radni prostor je kombinacija intuitivnosti i upotrebljivosti. Zaslon infozabavnega sistema po dijagonali mjeri 10 inča. Na volju je sva paleta tehnologija i nema čega tu nema. Ni po čemu C4 ne zaostaje ni za modelima višeg razreda, bar kad se govori o gadgetima, infotanimentu, aktivnim i pasivnim sigurnosnim sustavima.

STOLJEĆE UDOBNOSTI I KARAKTERA

Novi ë-C4 - 100% Electric i Novi C4 temelje se na dugom i bogatom iskustvu marke Citroën u segmentu kompaktnih limuzina s gotovo 12,500,000 prodanih primjeraka u 92 godine: prva generacija C4 (1928), Ami 6 i Ami 8, GS i GSA, BX, ZX, Xsara, C4 (2004. i 2010. generacije) i C4 Cactus. To je linija kompaktnih limuzina koje su obilježile automobilsku povijest odgovarajući na potrebe kupaca: s velikom udobnošću i odličnim držanjem ceste, kompaktni izvana i prostrani iznutra, elegantni i robusni. Novi ë-C4 - 100% ëlectric i Novi C4 su 10. generacija kompaktnih limuzina Citroën. Oni vraćaju u život elemente koji čine duh Citroëna: duh André Citroëna u C4 iz 1928., hrabri dizajn Ami 6 i Ami 8,legendarna udobnost modela GS i GSA, suvremenost BX-a, besprijekorno držanje ceste ZX-a, velikodušna prostranost modela Xsara, tehnologija i svestranost C4 (generacije 2004. i 2010.) i originalan karakter C4 Cactusa.

SPECIFIČNA I PROFINJENA PONUDA

 

U skladu sa statusnim očekivanjima kupaca kompaktnih limuzina, novi ë-C4 - 100% električni i novi C4 nude izbor od 31 kombinacije boja i Color Paketa  izvana te 6 različitih unutarnjih uređenja, što omogućava kupcima vožnju u automobilu koja im odgovara.

 31 vanjskih kombinacija kako bi se kreirao automobile koji odgovara imidžu kupca

 Ponuda personalizacija izvana na novom ë-C4 - 100% ëlectric i Novom C4 omogućava 31 različitih kombinacija za kreiranje i uključuju:

7 boja karoserije, od najsvjetlijih do najsvjetlijih: bezvremenske i nepogrešive Polar White, Obsidian Black, Cumulus Grey i Platinum Grey, živahna i topla Elixir Red i Caramel Brown te elegantna i profinjena, Iceland Blue.

5 Color Paketa: Glossy Black, Metallic Sand, Textured Grey, Anodised Deep Red i Anodised Blue, posljednja je napravljena isključivo za Novi ë-C4 - 100% electrični i identična je ponuđenoj na C5 Aircross SUV Hybrid kako bi osnažila obiteljski duh na elektrificiranim vozilima marke Citroën. Ovi Color Paketi, tipični za automobile Citroën, napravljeni su za umetke u boji oko prednjih svjetala za maglu i na Airbump®-u, omogućava diskretne, profinjene i dinamične kombinacije.

 ADVANCED COMFORT SJEDALA ZA udobno PUTOVANJE

Široka i ugodna sjedala Novog ë-C4 - 100% ëlectričnog i Novog C4 odmah pozivaju putnike za se smjeste u vozilo. Pružaju ugodan osjećaj udobnosti, blagostanja i podrške, dajući putnicima osjećaj da sjede u naslonjaču,dobro izoliranom od ceste. Sjedeći više nego kod konkurencije zahvaljujući uzdignutom držanju, putnicima je garantirano da vide dalje i mogu se mirno suočiti s cestom.

PUTNIČKI PROSTOR OKUPAN SVJETLOM

Svjetlost u unutrašnjosti vozila je jedan od stupova programa Citroën Advanced Comfort® , koje putnicima pomaže uroniti u mirnu i pozitivnu atmosferu zahvaljujući velikim staklenim površinama od 4.3 m² i toplim materijalima. Svijetle boje krovne obloge i unutarnjih obloga stupova omogućavaju čistoću i toplinu, dok neki unutarnji ambijenti imaju svijetle i blage nijanse koje nisu uobičajeni u automobilskom okruženju, kao što su ambijenti Metropolitan Blue ili Hype Red.

 PROSTORNOST NA NAJVIŠOJ RAZINI

 Kompaktna limuzina mora biti višenamjenski automobil koji može sve napraviti. Novi ë-C4 - 100% ëlektrični i Novi C4 nudi i kompaktne vanjske dimenzije za obavljanje svakodnevnih zadataka i velikodušan unutarnji prostor, zahvaljujući posebice međuosovinskom razmaku od 2,670 mm, koji je jedan od najdužih u segmentu i ima odličan prostor za koljena straga, Best in Class (198 mm). Vanjska širina od 1800 mm, omogućava velikodušno smještanje tri osobe straga - 1380 mm širine "u ramenima" i 1440 mm "u laktovima".

 Uz velikodušan prtljažnik od 380 litara koji je jednostavan za korištenje zahvaljujući ravnom pragu (715 mm), širokim izrezima i ravnim stranicama, Novi ë-C4 - 100% ëlektrični i Novi C4 su pozicionirani u središte segmenta i mogu se prilagoditi individualnim potrebama. Za više praktičnosti,  podnica u dva položaja omogućuje podjelu prtljažnog prostora u odjeljke i omogućava ravan pod kada su sjedala spuštena.

 OVJES S PROGRESIVNIM HIDRAULIČNIM GRANIČNICIMA ZA PUTOVANJE NA LETEĆEM TEPIHU

Novi ë-C4 - 100% ëlectrični i Novi C4 su opremljeni kao standard od središta game s ovjesom s hidrauličnim graničnicima®, koji su prvi puta bili predstavljeni na C4 Cactusu i SUV C5 Aircrossu, pružajući vrhunsku udobnost i efekt “letećeg tepiha” za blagostanje u vozilu, dinamičnost i užitak u vožnji.

Ova ekskluzivna inovacija marke Citroën ima za cilj poboljšati kvalitetu sustava filtriranja koji su tako dragi kupcima Marke. Ovo je vrhunac stručnosti marke Citroën na području ovjesa: udobnost ovjesa je u genima Marke više od 100 godina i kupci su se vezali za udobnost Citroëna, koja je drugačija od bilo čega na tržištu.

GAMA UČINKOVITIH I MODERNIH MOTORA

Novi ë-C4 - 100% ëlektrični i Novi C4 nudi potpunu gamu pogonskih sklopova. Učinkovita ponuda idealna je za zadovoljavanje potreba svih korisnik:

Novi ë-C4 - 100% ëlektrični:

100% električni motor: 136 KS (100 kW) - Baterija 50 kWh.

Novi C4:

5 Euro 6d benzinskih motora: PureTech 100 S&S 6-brzinski ručni mjenjač, PureTech 130 S&S 6-brzinski ručni mjenjač, PureTech 130 S&S EAT8, PureTech 155 S&S EAT8 i PureTech 155 EAT8 – samo za međunarodna tržišta,

Euro 6d dizelski motori: BlueHDi 110 S&S 6-brzinski ručni i BlueHDi 130 S&S EAT8.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.