Nissan Qashqai 1.5 dCi dobio dodatnih pet konja

Najprodavaniji model japanskog proizvođača u Europi dobio je osnaženu izvedbu dizelaša 1.5 dCi, ali reći da se radi samo o većoj snazi bilo bi nepravedno obzirom da Japanci tvrde kako Nissan Qashqai pod haubom donosi motor 1.5 dCi sa čak 90 posto novih ili poboljšanih dijelova.

18. 9. 2018

Snaga je povećana sa 110 na 115 KS, dok je najveći okretni moment ostao 260 Nm, ali kratkotrajno u funkciji overboost tijekom najviše 15 sekundi može na kotače poslati 285 Nm, što je zahvalno tijekom pretjecanja.

Osim većeg pretlaka turbpunjača Nissan Qashqai 1.5 dCi dobio je potpuno novi sustav ubrizgavanja goriva, nove hladnjake ulja i stlačenog zraka, filtar ulja, zamašnjak podijeljene mase…

Uz napredan ispušni sustav s tehnologijom Selective Catalytic Reduction i dodatnim tankom AdBluea, unaprijeđeni motor 1.5 dCi zadovoljava najsuvremeniju ekološku normu Euro 6d, a obećana prosječna potrošnja za tako pogonjen Nissan Qashqai iznosi svega 3,8 litara. Dakle, lijepo se može voziti s prosjekom od oko pet litara.

U svakom slučaju 1.5 dCi motor postaje zgodna alternativa za Nissan Qashqai 1.6 dCi sa 130 KS koji nam je na sedmodnevnom testu u prosjeku trošio 6,7 litara.

Kristian Sikavičev - www.autopress.hr

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.