Easy Ride su Nissanovi i DeNA roboti na 4 kotača, u koje sjedneš i samo izgovoriš čarobne riječi kamo želiš

Nissan Motor Nissan Motor Co., Ltd. i DeNA Co.  5. ožujka počinju testiranje usluge mobilnosti robotiziranim vozilima Easy Ride, koju razvijaju zajedno

5. ožujka 2018., Nissan Motor Nissan Motor Co., Ltd. i DeNA Co. počinju testiranje usluge mobilnosti robotiziranim vozilima Easy Ride koju razvijaju zajedno. Nissan i DeNA počinju testiranje usluge mobilnosti robotiziranim vozilima Easy Ride

24. 2. 2018

Pripremila: Sandra Debanić

Posebna aplikacija putnicima omogućuje da tekstualnom porukom ili glasovnom naredbom objasne što žele i odaberu odredište s popisa predloženih destinacija. Ako želiš slobodno putovati do željene destinacije u robotiziranom vozilu, Easy ride je zamišljen kao posebna usluga mobilnosti. 
Zasad je sve to još uvijek u fazama testiranja. Veći preokret dogodit će se testiranjem koje će se održati  u okrugu Minatomirai u Yokohami, u prefekturi Kanagawa u Japanu. Sudionici će putovati predodređenim rutama u vozilima opremljenim sustavima za autonomnu vožnju. Ruta je duga otprilike 4,5 kilometara i spaja Nissanovo sjedište s trgovačkim centrom Yokohama World Porters.Za učinkovito upravljanje flotom i veću sigurnost sudionika Nissan i DeNA izgradili su centar za nadzor na daljinu, opremljen njihovim naprednim tehnologijama.

Nissan i DeNA testirat će i jedinstvene funkcije usluge Easy Ride. Posebna aplikacija putnicima omogućuje da tekstualnom porukom ili glasovnom naredbom objasne što žele i odaberu odredište s popisa predloženih destinacija. Na zaslonu u vozilu prikazuje se gotovo 500 preporučenih zanimljivih lokacija i događaja u blizini. Sudionici testiranja na svoje pametne telefone mogu preuzeti i kupone za popust u 40 obližnjih trgovina i restorana.
Korisnici će morati ispuniti anketu o zadovoljstvu korištenja uslugom, sadržajima i kuponima lokalnih trgovaca i restoranima te predložiti cijenu korištenja uslugom Easy Ride. Nissan i DeNA upotrijebit će rezultate ankete u nastavku razvijanja ponude i u budućim praktičnim testiranjima.
Sudjelovanje šire javnosti omogućit će Nissanu i DeNA-i prikupljanje podataka o upravljanju uslugom Easy Ride, što će im pomoći i u budućim komercijalnim strategijama. Nissan i DeNA surađivat će i na proširenju ruta na kojima će usluga biti moguća, razvoju dizajna usluge za okruženja bez vozača, sustava distribucije vozila, postupaka za preuzimanje/povrat vozila i višejezične podrške. U početku će usluga Easy Ride biti dostupna u ograničenom opsegu, a zatim će početkom sljedećega desetljeća i kao potpuna usluga.

VIDEO Nissan i DeNA počinju testiranje usluge mobilnosti robotiziranim vozilima Easy Ride

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.