Nissan Leaf nagrađen s pet zvjezdica na Green NCAP testu

Ekološke karakteristike novog Nissana LEAF dobile su još jedno međunarodno priznanje. Njegov doprinos čistoći zraka i energetska učinkovitost nagrađeni su s pet zvjezdica inicijative Green NCAP nakon niza provedenih strogih testiranja

26. 7. 2019

Zahvaljujući posve električnom motoru, LEAF je na iscrpnim testovima energetske učinkovitosti inicijative Green NCAP ostvario rezultat 8,5/10 te se pokazao sjajnim nadišavši sve izazove testiranja – uključujući testiranje u hladnim i toplim uvjetima te vožnju autocestom s velikim opterećenjem.

Zahvaljujući tehnologiji bez emisija, ovo je najprodavanije električno vozilo u povijesti briljiralo i na testovima koji mjere razinu onečišćenja zraka te je rezultatom 10/10 ponovno dokazalo svoju ekološku učinkovitost.

Inicijativa Green NCAP pod pokroviteljstvom je Europskog programa procjene novih automobila (Euro NCAP) i namijenjena je poticanju razvoja automobila koji nude čistu vožnju te koji su energetski učinkoviti i pogodni za okoliš. Program dodjeljuje priznanja kako bi potaknuo smanjenje onečišćenja i umjereniju uporabu energetskih izvora.
LEAF je utjelovljenje Nissanove inteligentne mobilnosti, Nissanove vizije koja će potpuno promijeniti kako se automobili voze, što ih pokreće i kako se integriraju u društvo.

O prednostima ove filozofije kupci se mogu uvjeriti neposredno iza upravljača zahvaljujući inovativnoj papučici e-Pedal koja utjelovljuje tehnnološka dostiguća Nissanova programa inteligentne vožnje.

Zahvaljujući papučici e-Pedal, vozači Nissana LEAF mogu u potpunosti uživati u njegovoj snazi, profinjenosti i zabavnim voznim osobinama. Uz pomoć samo jedne papučice mogu ubrzati, zakočiti ili se potpuno zaustaviti i tako u pokretu povećati učinkovitost, udobnost i praktičnost vožnje.

Helen Perry, direktorica odjela za vozila na električni pogon Nissana Europe, izjavila je kako „Još od svojeg predstavljanja 2010. LEAF uživa status vodećeg vozila koje kupcima diljem svijeta nudi održivu i učinkovitu mobilnost, a priznanje prestižne inicijative Green NCAP samo je potvrda njegova sjajnog napretka.

Uspjeh Nissana LEAF na ovom testu nije samo potvrda kvalitete našeg pristupa mobilnosti sutrašnjice, već svjedoči o stvarnim prednostima Nissana LEAF koje njegovi vlasnici mogu doživjeti već danas. Namjera nam je poboljšati njihovo iskustvo električne vožnje i pobrinuti se da se uspjeh Nissana LEAF nastavi i u budućnosti.“

www.autopress.hr

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.