Nadahnut viteškim oklopom, Nissan je masku novog modela preuzeo iz japanske povijesti, „štit” za svoje buduće modele, prije svega one električne


Ariya Concept odražava revolucionarnu tehnologiju i dizajn budućih električnih vozila. Premda su tijekom posljednjeg stoljeća temeljne postavke automobilske industrije ostale uvelike nepromijenjene, rast potražnje za električnim vozilima polako mijenja način na koji se vozila konstruiraju, oblikuju i integriraju u svakodnevni život.

Nadahnut viteškim oklopom, Nissan je masku novog modela preuzeo iz japanske povijesti, „štit” za svoje buduće modele, prije svega one električne Nissan press
6. 4. 2020

Električna revolucija donosi zaokret i u automobilskom dizajnu. Nissan Ariya Concept, predstavljen na prošlogodišnjem Tokijskom salonu automobila, pravi je primjer upravo takvog zaokreta. Vozilo odražava snažnu i modernu estetiku „bezvremenskog japanskog futurizma”, čemu posebno doprinosi prednja maska koja oblikom podsjeća na štit.


Nissan Ariya Concept predstavlja revoluciju u Nissanovu dizajnu. Ariya Concept nudi prostran, luksuzan putnički prostor opremljen naprednim tehnološkim sustavima, dok karoserija vozila utjelovljuje čistu, besprijekornu prirodu električnih vozila, bez potrebe za tradicionalnom maskom hladnjaka. Sve to omogućilo je dizajnerima da se poigraju prepoznatljivim izgledom maske V-motion i unesu dašak viteštva u njezin dizajn.
Tradicionalni štitovi korišteni u bitkama izrađivani su od izdržljivih materijala, a njihov funkcionalan i specifičan dizajn bio je simbol prestiža i nadmoći. Ariya Concept i njegova prednja maska prenose upravo takvu poruku, nudeći mnogo više od elegantnog dizajna. Rezultat nije samo vizualno upečatljiv, već i jasno naglašava naprednu tehnologiju besprijekorne funkcionalnosti u pozadini dizajna.
„Konvencionalnu smo masku zamijenili onim što nazivamo „tehnološkim štitom” – posebnom maskom 3D teksture koja nije samo element dizajna, već i najava tehnologije skrivene u unutrašnjosti samog vozila” izjavio je Alfonso Albaisa, viši potpredsjednik odjela za dizajn u Nissanu. „U ovom je slučaju riječ o naprednim tehnologijama s pomoću kojih Ariya Concept analizira cestu i prikazuje vozaču sve ono što sâm ne može vidjeti.”

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.