Nissanov jednosjed po uzoru na serijsku Ariyu, no paklenih performansi i futurističkog izgleda

Nissan je danas predstavio koncept Ariya Single Seater Concept. Riječ je o projektu koji povezuje istraživanje, razvoj i demonstraciju visokih performansi serijskog Nissana Ariya. Samo za tu potrebu izveden je i kao trkaći automobil s jednim sjedalom.

Nissanov jednosjed po uzoru na serijsku Ariyu, no paklenih performansi i futurističkog izgleda Nissan
2. 12. 2021

Koncept su na događanju Nissan Futures predstavili Alfonso Albaisa, potpredsjednik Nissanova globalnog odjela za dizajn i Juan Manuel Hoyos, glavni direktor Nissanova odjela za globalni marketing i upravljanje angažiranošću branda.

„Zadovoljstvo nam je što vam u okviru događanja Nissan Future možemo predstaviti konceptno vozilo Nissan Ariya Single Seater Concept”, dodao je Hoyos. „U Nissanu se usuđujemo raditi ono što drugi ne žele. Ovim smo konceptom željeli pokazati vrhunske performanse koje pruža Ariyin motor. Koncept smo dizajnirali u obliku bolida koji ne samo da nagovještava dizajn i izgled serijskog modela kojim je nadahnut, već u punom sjaju pokazuje nove, učinkovite performanse naših električnih vozila. Projekt je zamišljen kao poligon na kojem ćemo razvijati buduću tehnologiju. Kroz njega smo uspjeli prenijeti uzbuđenje s ceste na trkaću stazu, ali i pokazati Nissanovu stručnost u prijenosu tehologija s trkaćih staza na ceste.”


Ariya Single Seater Concept najavljuje kako bi mogla izgledati buduća Nissanova električna vozila visokih performansi.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.