Koncept Kai bio je prošle godine zvijezda Tokya, a punim će sjajem zasjati za koji dan u Los Angelesu pod nazivom Mazda 3

Mazda 3 premijerno već krajem studenog na spektakularnom sajmu u Los Angelesu. Mazda je napokon odlučila razotkriti prve obrise trovratne izvedenice. Bazira se na konceptu RX-Vision, predstavljenom 2015., a naslovna slika koncepta Kai napravljena je točno prije nešto malo više od godinu dana na Tokyo Motor Showu 2017. Mazda i ovaj put sve karte baca na atraktivnost, a izvori bliski Mazdi kunu se da je upravo ovaj koncept ispipavanje terena za novu Mazdu 3, koja će biti proizvodna izvedba koncepta Kai

Koncept Kai bio je prošle godine zvijezda Tokya, a punim će sjajem zasjati za koji dan u Los Angelesu pod nazivom Mazda 3 Igor Stažić
9. 11. 2018

Nova Mazda3 jedan je od najvažnijih automobila japanske kompanije iz Hirošime posljednjih godina i upravo na njoj sagradila je odličan poslovni uspjeh. Automobil će pogoniti nova generacija benzinskih motora SkyActiv-X, koji će zbog veće kompresije omogućavati bitno bolju iskoristivost goriva, posljedično bitno manju potrošnju i emisiju štetnih plinova.

Njeno službeno pojavljivanje i razotkrivanja najavljeno je za 30. studenoga, kad u Los Angelesu započinje zadnji značajni međunarodni automobilski salon ove godine.

Još od 1967. i Mazde Cosmo Coupe Japanci njeguju prilično sličan pristup dizajniranju automobila. Naravno, iz godine u godinu ih poboljšavaju, ali glavni cilj uvijek je postignut, a to je da privlače poglede prolaznika na svakom uglu. Mazda je na svoje dvije glavne izložbene pozicije isturila Mazdu Vision Coupe Concept i KAI concept, koji nije ništa drugo nego najava novoga megapopularnog kompakta, Mazde 3. Nitko to nije htio reći javno, no istina o pravom imenu ovoga sjajnog koncepta visjela je u zraku.
Sjajna je to realizacija sportske limuzine s troja vratima, koju potpisuje Ikuu Maeda, čuveni japanski dizajner koji se ponosi činjenicom što je možda i jedan od posljednjih umjetnika u autoindustriji koji novitete prvo oblikuje u glini. Njemu za izgled zahvaljuje i KAI concept, a Japanci su upravo objavili i prve službene fotografije modela s troja vrata. Oba se modela naslanjaju na znanu japansku filozofiju takozvanoga dizajna KODO. 

Dizajn i inovativna tehnologija nove Mazde3, prvog modela nove generacije, predstavljaju hrabar iskorak prema budućnosti. Svoju premijeru doživjet će na sajmu automobila u Los Angelesu. U ponudi su dvije izvedbe karoserije i svaku odlikuje vlastiti osebujni identitet, pa je tako automobil dostupan kao moćan, sportski hatchback sa 5 vrata i profinjen, elegantan sedan. Dizajneri i inženjeri neumorno su radili na stvaranju sedana koji odiše elegancijom i profinjenošću cijelom dužinom, kako izvana, tako i iznutra, te pojavom koja privlači vozače koji cijene profinjenu kvalitetu.

Najavljujemo predstavljanje prvog modela nove generacije! Nova Mazda3 bit će predstavljena na Sajmu automobila u Los Angelesu krajem ovog mjeseca!
Ako želite biti među prvima koji će je vidjeti, registrirajte se ovdje: https://allnewmazda3.mazda.hr/

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.