U Los Angelesu otkrivena nova Mazda 3

Potpuno nova Mazda3 danas je premijerno prikazana na Los Angeles Auto Showu. Prodaja novog modela krenut će na globalnom tržištu - počevši od Sjeverne Amerike - početkom 2019. godine.

28. 11. 2018

Potpuno nova Mazda3 donosi zreliji Kodo dizajnerski jezik koji utjelovljuje suštinu japanske estetike. Dok cjelokupni dizajn predstavlja jednostavnu formu, suptilna uleknuća unose život u tu formu izmjenom svjetla i odsjaja koji se pretaču preko površine karoserije.

Rezultat je bogatiji i moćniji izraz vitalnosti nego onaj viđen na prethodnim Kodo-modelima. Unatoč tome što dijele isto ime – Mazda3 – modeli hatchback i sedan imaju sasvim različite osobnosti - dizajn hatchbacka je dinamičan, dok je sedan naglašeno elegantan.

Potpuno nova Mazda3 koristi Mazdinu novu SKYACTIV arhitekturu vozila, osmišljenu kako bi ljudima omogućila da maksimalno iskoriste svoj prirodni osjećaj ravnoteže. Pogonska grupa obuhvaća najnovije SKYACTIV-X, SKYACTIV-G i SKYACTIV-D motore, od kojih svaki omogućava uglađenost i linearnu kontrolu snage u svim uvjetima vožnje.

Držeći se svoje ključne filozofije, dizajniranja automobila oko ljudskog bića, Mazda je dramatično poboljšala temeljne atribute vožnje, tako da ubrzavanje, skretanje i kočenje svi u vozilu osjećaju potpuno prirodno.

Od svog prvog izdanja 2003. godine do danas prodano je više od 6 milijuna primjeraka Mazde3; ona je globalni strateški model koji je potaknuo rast tvrtke, kako iz perpektive ugleda marke, tako i poslovno. Pružila je Mazdin prepoznatljiv užitak u vožnji kupcima širom svijeta i bila je globalno najznačajniji model u ključnim proizvodnim pogonima.

"S potpuno novom Mazdom3, koju danas otkrivamo, započinje za Mazdu nova era", izjavio je Akira Marumoto, Mazdin predsjednik i izvršni direktor. "Nova generacija Mazdinih automobila poboljšat će vrijednost iskustva vlasništva automobila. S novim proizvodima dodatno ćemo povećati vrijednost marke Mazde i stremiti našem cilju izgradnje jače veze s kupcima širom svijeta."

Tagovi: Mazda

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.