Mazda ne odustaje od dizelskih motora

Jeff Guyton, glavni izvršni direktor Mazda Europe, potvrdio je kako japanski brend opće ne razmišlja o prestanku razvoja dizelskih motora, jer bez obzira na sve veću hajku na dizelaše smatraju kako prostora za napredak ima dovoljno

5. 7. 2018

Nije dobro forsirati kupce da posežu za automobilima sa što nižom emisijom CO2. Takva strategija nije se pokazala uspješnom. Uostalom, ako kupac želi crossover ili SUV, upravo će dizelski motor ponuditi najbolju kombinaciju performansi i štedljivosti. – izjavio je Jeff Guyton.


Kao i u slučaju downsizinga i masovnog prelaska na turbobenzince malog obujma, kad je Mazda plivala kontra struje svih ostalih, isto su se očito odlučili napraviti i po pitanju dizelskih motora. Svaka čast na hrabrosti te pritom nikako ne treba zaboraviti činjenicu kako je Mazda jedini proizvođač automobila na svijetu koji još uvijek vjeruje u Wankel motor pa je samo pitanje trenutka kad će na tržište stići nova generacija.

Kristian Sikavičev - www.autopress.hr

Tagovi: Mazda

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.