Audi je prva tvornica koja će potpuno samostalno nastupati u Formuli E

Audi, koji je dosad u prvenstvu električnih automobila u Formuli E sudjelovao s momčadi ABT Schaeffler Audi Sport, ubuduće će biti još angažiraniji u prvenstvu i na utrkama - sportski odjel tvrtke iz Inglostadta preuzeo je i startne položaje ekipe ABT Sportsline

Audi je prva tvornica koja će potpuno samostalno nastupati u Formuli E Audi
8. 7. 2017

Time se sudjelovanje neće prekinuti. Audi je preuzeo glavnu ulogu u momčadi, u kojoj će sudjelovati s ekipom ABT Sportsline. Riječ je o momčadi koja je za njih dosada pripremala i dorađivala bolide za prvenstva, baš kao i s tehnološkim partnerom Schaefflerjem. S njim pak trenutno razvija novi pogonski dio koji će ugrađivati u bolide za sljedeću sezonu Formule E. Audi će tako postati prvi automobilski proizvođač koji će se posve aktivno uključiti u prvenstvo. Odsad će se zvati Audi Sport ABT Schaeffler.

Audi, ABT i Schaeffler su u Formuli E sudjelovali od samoga početka ovog natjecanja, od 2014. Tvornički vozači Daniel Abt i Lucas di Grassi momčadi su u 29 utrka ostvarili 23 plasmana na podij. Osvojili su pet pobjeda, trenutno se bore za pobjedu u prvenstvu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.