Audi predstavio svoj prvi potpuno električni trkaći automobil

Sinoć je Audi predstavio svoj prvi električni trkaći automobil, Formula E Audi e-tron FE04 racer, koji, kako tvrde, simbolizira Audijev prijelaz od konvencionalnog proizvođača automobila do brenda s ekspertizom u alternativnim pogonima.

Audi predstavio svoj prvi potpuno električni trkaći automobil Audi
28. 9. 2017

Audi će preuzeti punu kontrolu u svome natjecateljskom timu Formule E, koji je dosad bio u domeni partnera ABT i Schaeffler, ali će oni i dalje sudjelovati u timu. Za novu sezonu pripremili su novi auto za utrke Audi e-tron FE04, koji se bitno razlikuje od onoga koji je pomogao Lucasu di Grassiju u osvajanju prošle sezone.

Pored poboljšane brzine i ovjesa, novi trkaći automobil imat će novu shemu boja, kombinaciju bijele, metalik zelene i crne boje. Di Grassi će naravno nositi broj 1, ali to neće biti jedina razlika u odnosu na automobil broj 66, drugoga Audijeva vozača Daniela Abta, čija će prisutnost u drugom automobilu biti označena dodatkom crvene boje automobilu kako bi ih gledatelji mogli razlikovati.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.