Porsche sigurno ulazi u prvenstvo Formule E

Formula E sve više dobiva na popularnosti, a u posljednje vrijeme svi važniji automobilski brendovi donose odluke o uključenju u prvenstvo pa bi se Formuli 1 već kroz nekoliko godina moglo dogoditi da padne u drugi plan

28. 7. 2017

Nakon što su Audi, Mercedes i BMW potvrdili svoj nastup u električnoj formuli to  je učinio i Porsche. Najveći gubitnik je utrka 24 sata Le Mansa na kojoj Porschea više neće biti.

To je veliki udarac za 24 sata Le Mansa, utrci koja je sada u kategoriji hibrida ostala samo na Toyoti. No zato je pred Formulom E sjajna budućnost, većina automobilskih proizvođača vidi je kao savršenu platformu za razvoj i testiranje električnih pogonskih sklopova.

Audi i BMW ulaze u Formulu E kao u dodatnu aktivnost, a Mercedes-Benz će zbog nastupa u Formuli E odustati od prvenstva DTM. Dakle, između oktanskog i električnog natjecanja izabrali su električno. Svijet se svakako stubokom mijenja...

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.