Kazalište Komedija predstavlja svoju novu predstavu - "Faraon iz Ilice je mrtav", Milane Vuković Runjić

Glazbeno-kazališni spektakl "Faraon iz Ilice je mrtav" nastao je prema kompleksnome književnom djelu Milane Vuković Runjić, koje balansira između krimića, melodrame i društvene kronike, a vraća nas na zagrebačke ulice dvadesetih godina prošloga stoljeća. Predstava je prepuna neočekivanih obrata, otkrivaju se stare tajne i prepliću ljubavne zavrzlame, a publiku ostavlja u neizvjesnosti sve do same završnice i uzbudljivoga raspleta.

Kazalište Komedija predstavlja svoju novu predstavu - "Faraon iz Ilice je mrtav", Milane Vuković Runjić Ines Novković
28. 11. 2017

U stanu u zagrebačkoj Ilici pronađen je mrtav kiromant i vidovnjak Franc Keopček, poznatiji pod imenom “Keops Ra”. Najveće sumnje padaju na njegova pomoćnika Alfreda Makajca, a kako je Keopček bio veliki zavodnik svojih mušterija nježnijega spola, o nemilom će se događaju razgovarati i sa svim ljubiteljicama njegovih seansi, kao i s njihovim muževima. Zaplet je ovo predstave "Faraon iz Ilice je mrtav", pravoga glazbenog krimića autorskog tima koji čine spisateljica Milana Vuković Runjić, dramaturginja Ana Tonković Dolenčić i autor glazbe Ivan Josip Skender, a rasplet u režiji Krešimira Dolenčića i pod dirigentskom palicom Krešimira Batinića saznat će se u Kazalištu Komedija, 1. prosinca, kada nas očekuje svečana premijera s početkom u 19.30 sati.

“Ono što nam je svima blisko u romanu i predstavi su zločin, koji nažalost ne zastarijeva, ljubavi koje nisu ništa sretnije, ljudi koji ne postaju bolji, a društvena klima na ovim prostorima nije se previše promijenila u poslijednjih stotinjak godina. Međutim, u kazališnoj stvarnosti postoji način koji taj niz uzaludnog ponavljanja negativnih obrazaca čini podnošljivijim. Humor se može prepisati kao terapija i u najtežim slučajevima promatranja ljudskih anomalija i to je prizma kroz koju se raspršuje ubojita zraka banalnosti zla. Maštoviti svijet iz romana Milane Vuković Runjić ima nešto i od Zagorkina melodramskog idealizma pa je tu osim humora i ljubav kao pokretač, čak i kad je posve nesretna“ – izjavila je dramaturginja i autorica Ana Tonković Dolenčić.

Zahtjevne uloge utjelovit će neka novija glumačka imena kao što su Dajana Čuljak, Ivan Čuić, Fabijan Pavao Medveđek, a od veterana kazališta pridružit će im se Saša Buneta, Mila Elegović, Jasna Palić Picukarić, Dražen Bratulić, Zlatko Ožbolt, Vid Balog i drugi.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.