Mjuzikl "Aida" Eltona Johna ponovno na pozornici Kazališta "Komedija"!

Kazalište "Komedija" najavljuje povratak mjuzikla legendarnih autora Eltona Johna i Tima Ricea, a svečana izvedba pod ravnanjem maestra Dinka Appelta i u režiji Dore Ruždjak Podolski očekuje nas 3. veljače s početkom u 19.30 sati.

Mjuzikl "Aida" Eltona Johna ponovno na pozornici Kazališta "Komedija"! Ines Novković
22. 1. 2019

Klasik svjetske kazališne mjuzikl scene, jedna od najljepših i najtužnijih ljubavnih priča, tisuće izvedbi diljem svijeta te brojna priznanja i nagrade – sve je ovo ali i puno više mjuzikl "Aida", koji se na radost brojnih domaćih poklonika vraća u Zagreb!
Predložak za ovaj pop-mjuzikl bila je Verdijeva "Aida", a ideja o prilagodbi za Broadway bila je dovoljno izazovna da se Elton John s Timom Riceom odvaži i objeručke prihvati izazov dostojan njihova neizmjernog talenta. Svjetska premijera se održala 23. ožujka 2000. godine, a dobila je četiri nagrade "Tony".
Svaka priča je ljubavna priča, prijevod je naslova uvodne pjesme koju pjeva egipatska princeza Amneris, a uvodi nas u fascinantni svijet ljubavi i žudnje, hrabrosti i izdaje prenoseći nas u davno prošla vremena. Amneris će zaigrati Vanda Winter: “Veseli me što se mjuzikl 'Aida' ponovno vraća na 'Komedijin' repertoar jer mislim kako je riječ o jednoj od najljepših ljubavnih priča i jednom od najljepših glazbenih komada koji su se igrali u nas. Sam materijal i uloga koja mi je povjerena nisu nimalo jednostavni, tim više što su fantastični izvođači na čelu s Renatom Sabljak, Đanijem Stipaničevim, Ervinom Baučićem, zatim izvrsnim 'Komedijinim' baletnim ansamblom i zborom, zaista visoko digli ljestvicu kvalitete. Izuzetno me raduje što ćemo se ponovno naći zajedno na sceni, a predstavi želim uspješan i dug život!“
Đani Stipaničev se vraća kao Radames, vojskovođa koji spašava Aidu od sigurne smrti u rudnicima te se zaljubljuje u nju. “To je predstava u kojoj svi protagonisti moraju pružiti svoj pjevački i glumački maksimum i vrlo je inspirirajuća gledajući s tog aspekta. Distanca od 12 godina, kada je bila hrvatska praizvedba, svima nam je dala glazbenu i glumačku mudrost i zrelost i danas sigurno možemo dati više nego prije. Uloga Radamesa je moja druga najdraža uloga u životu. Nakon Isusa iz mjuzikla Jesus Christ Superstar ovo je uloga koju zaista volim igrati i jako sam sretan što se Aida vratila u Komediju“.
U ostalim ulogama nastupaju: Ervin Baučić kao Zoser, Igor Barberić i Fabijan Pavao Medvešek kao Mereb, Ljubo Zečević kao Amonasro, Nedim Prohić kao Faraon te Željka Veverec i Mateja Majerle kao Nehebka. Zbor, baletni ansambl i orkestar Kazališta "Komedija" pod ravnanjem su Dinka Appelta, scenografiju potpisuje Ivo Knezović, kostimografiju Mirjana Zagorec, a koreografiju Igor Barberić.
Hrvatska praizvedba bila je 2005. godine, a naslovnu ulogu nubijske princeze u koju se, nakon što ju zarobi, zaljubljuje egipatski vojskovođa Radames, sjajno je odigrala Renata Sabljak koja se posebno raduje povratku ove ljubavne priče u zagrebačku Komediju: “Elton John je kao skladatelj napravio maestralan posao kada je napisao Aidu, priču o nubijskoj princezi koju igram i koja mi je donijela nagradu glumišta. Ovaj glazbeni i glumački materijal prava je poslastica i nadam se da će biti i za publiku, a ovom prigodom pozivam sve da dođu u Komediju da slavimo ljubav uz Aidu“.
Ulaznice se mogu se osigurati na blagajni Oktogon, od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati, a subotom od 8 do 13 sati te na blagajni Kaptol, sat i pol prije početka predstave. Također, ulaznice se mogu kupiti i na službenoj stranici kazališta www.komedija.hr.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.