Povratak kontroverznog Oliviera Toscanija u Benetton

Njegove fotografije na Benettonovim reklamama izazvale su šok kod mnogih, ali su ujedno bile jako dobra marketinška strategija. Nakon niza godina, Toscani se vratio u Benetton!

Povratak kontroverznog Oliviera Toscanija u Benetton LMS/PIXSELL
1. 12. 2017

Iako su ga stalno kritizirali zbog korištenja neprimjerenih motiva, Toscani je i dalje radio odličan posao za Benetton. Sve do trenutka kada je zatvorenike osuđene na smrt stavio u kampanju, što bi mnogi okarakterizirali i kao trenutak kada mu se "taktika šoka" obila o glavu.

No, ovaj tjedan Toscani dobiva drugu priliku kako bi zasjao u Benettonovim kampanjama. Njegova je prva kampanja, otkad se pridružio timu, je fotografija talijanskih osnovaca koji sa svojom učiteljicom čitaju Pinokija. Prema Toscaniju, riječ je o simpatičnoj fotografiji koja prikazuje da, unatoč podijeljenome društvu, ovih 28 učenika dolazi iz 13 zemalja i s četiri kontinenta te će učeći zajedno oblikovati budućnost društva. Također, tvrdi kako su njegovi prijašnji radovi bili način suočavanja s problemima, a ne taktika šoka.
''Kada smo pričali o AIDS-u, to nije bilo kontroverzno, to je bila realnost'', komentirao je Toscani za ''The Guardian''.

BENETTONU TREBA ''BUĐENJE''

S obzirom na njegovu poziciju u trenutačnoj modnoj industriji, Benettonu treba netko ''ispred svoga vremena'', kao što je Oliviero Toscani. Brend već nekoliko godina pokušava popraviti financijski status, koji uključuje gubitak 46 milijuna eura, ali uglavnom neuspješno. Upravo zato Toscanijeva jednostavnost i izravnost itekako mogu pomoći u brebrendiranju.

No, on ne kani u stvaranju odreći se svojih političkih uvjerenja te i dalje voli raspravljati o gorućim svjetskim problemima, posebice Brexitu.

''Jedina kontribucija koju je Velika Britanija donijela Europi je – jezik'' komentirao je u polušali. S obzirom na njihovu prethodnu suradnju, ne sumnjamo kako će Oliviero Toscani i ovaj put svojim fotografijama ostaviti snažan utisak na javnost.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.