- Mamić je zlonamjerni manipulator koji šalje poruku svima onima koji su ga “izdali”, tvrdi odvjetnik Torcidaš koje je angažirao Krušlin

Ljubo Pavasovića Viskovića odabrao je i prije optužnice za odvjetnika sudac Darko Krušlin koji nije ostao nijem na teške objede Zdravka Mamića koji ga je optužio za korupciju u pravosuđu i koji je posprdno izjavio kako "nije čudno što ga brani Hajdukov odvjetnik i Torcidaš. Evo što im je poručio Mamić: - Večeras sam u jednom dnevniku doznao da korumpirani suci u Hrvatskoj uzimaju odvjetnike za obranu prije nego je pokrenut kazneni progon i prije nego su čak i službeno razriješeni dužnosti. I to odvjetnike HNK Hajduka, ne bilokakve! Kao odgovor priložit ću Director's cut verziju snimke s rođendanskog slavlja koju je snimio gospon sudac Audemars. Na 31. sekundi videa poslušajte suca Louisa Vekića kako pita Dadu Audemars Krušlina hoće li poslati video mom bratu Zokiju. Onom Zokiju kojem sudi. Da Vekiću, poslao je. Ovog puta vam neće proći mazanje očiju!

- Mamić je zlonamjerni manipulator koji šalje poruku svima onima koji su ga “izdali”, tvrdi odvjetnik Torcidaš koje je angažirao Krušlin Miranda Cikotic/PIXSELL
24. 3. 2021

Pripremio: Domagoj Lukić

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Obranu suca Darka Krušlina preuzeo je Ljubo Pavasović Visković s kojim je u RTL-u Danas razgovarala Ivana Ivanda Rožić.

 
Angažirao vas je sudac Krušlin. Znači situacija nije bezazlena?

Situacija sigurno nije bezazlena. Koliko je ozbiljna to ćemo tek vidjeti. Sada sigorno slijedi nekakav stegovni postupak. Hoće li to eskalirati u nešto drugo pokazat će dani pred nama.

U kakvoj je on sad, pravno gledano, situaciji. Je li osumnjičen?

Nije osumnjičen. Trenutno se vrše određeni izvidi po USKOK-u na temelju onoga što je Mamić iznosio u javnost. Vidjet ćemo što će ti izvidi pokazati i do čega će to dovesti. Prilično sam uvjeren da tu neće biti ozbiljnog kaznenog postupka. Barem ne protiv mog klijenta.

S obzirom da je riječ o sucima, mogu li oni biti ispitani, s obzirom da im DSV mora skinuti imunitet?

 
Ne, oni ne mogu biti ispitani u tom svojstvu prije nego je skinut imunitet. Međutim, ne vjerujem da će do toga doći. Iako je Krušlin spreman sa svakim razgovarati i odgovoriti na bilo koju optužbu koja dolazi prema njemu.

Što on kaže na cijelu situaciju?

On je zgranut. Imate situaciju u kojoj čovjek koji je osudio Mamića na 6,5 godina zatvora na jednaput postao žrtva i postao osoba s kojom ovaj mete pod kako mu se prohtije. Pokazuje time Mamić što će se dogoditi svakome tko se drzne napraviti mu bilo kakvu stvar, a šelje i poruku mnogim drugima za koje misli da su ga izdali ili bi ga u budućnosti mogli izdati, što će im se dogoditi ukoliko ne poslušaju ono što on od njih traži.

Bili ste na bezbroj ovakvih rasprava. Kako ste vi doživjeli cijeli ovaj slučaj?

Ovo je jedna za cijeli pravosudni sustav grozomorna situacija koju treba jako dobro analizirati i treba biti jako oprezan kada tumačimo ono što Mamić govori. Znamo da se radi o jednom iznimno inteligentnom i pametnom i sposobnom čovjeku, no isto tako znamo da se radi o jednom zlonamjernom manipulatoru koji zapravo cijeli niz godina predstavlja sigurnosni problem ove zemlje. Vjerovati njemu da se zalaže za reformu pravosuđa je alanfordovska teza i naravno da o tome ne može biti govora. On en radi ništa slučajno. Ovdje se radi o jednoj ozbiljnoj i osmišljenoj akciji nakon one kada je prije prvostupanjske presude mahao nekakvim lažnim prepiskama važnih ljudi u državi. Međutim, ovaj puta je bolje odradio domaći zadatak kako da destabilizira stvari.Što on radi napadom na Krušlina? Ako dokaže ili uspije dovesti u sumnju da bi Krušlin eventualno bio korumpiran, tada njegova presuda od 6,5 godina sasvim sigurno pada na Ustavnom sudu. Ne može opstati presuda u kojoj je sudio sudac koji je pristran. Napadom na sve suce u Osijeku radi još jednu drugu stvar. Hoće maknuti ove druge postupke iz Osijeka. Ako na neki način inkriminira ili prokaže ili isprlja taj sud u Osijeku jasno je da će Visoki kazneni sud morati delegirati stvari na nešto drugo. Treća bitna stvar. Njega čeka još niz postupaka u Hrvatskoj. Ova presuda sa 6,5 godina njemu i nije toliko bitna. Budući postupci su opasniji. Kada ovo radi Krušlinu i kada manipulira sa dva slučajna susreta koja je sam inicirao…

Kako mislite manipulira? Vidjeli smo fotografije gdje se sudac Krušlin nalazi u svečanoj Dinamovoj loži.

Dvije godine nakon presude.

Ne postoji niti jedan dokaz da Krušlin nije bio na Dinamovom staionu?

Krušlin nije bio za vrijeme suđenja u loži stadiona Maksimir. Prije toga je bio, da. On je Dinamovac. Međutim…

Nije li se onda trebao izuzeti? Znamo da sucima ne bi smio biti predmet…

Nemojte tako pojednostavljivati stvari. Za vrijeme suđenja, kada Krušlin duži spis i kada izriče prvostupanjsku presudu, u tom periodu postoji jedan susret koji je, opet, bio plod Mamićeve manipulacije jer Krušlin nigdje nije došao nepozvan. Krušlin je bio pozvan na nešto na čemu nije mislio da će zateći Mamića.

Što je sa satom? Mamić kaže da je stavio sat sucu Krušlinu, čak je i mahao s tim satom, kaže da mu je sljedeći dan na sudu vratio, pa je spominjao neke novce….

Tu Mamić ponovno manipulira sa događajem koji se dogodio daleko prije no što je Krušlin postao sudac u njegovom kaznenom postupku. Radilo se o tome da je Mamić prišao grupi osječkih sudaca i tada se događa nekakva stvar oko tog sata. No, izvidi su još u tijeku i neću otkrivati sve. No, niti je taj sat vraćen preko one osobe za koju on tvrdi da mu je vratila, niti se taj sat zadržao kod suca Krušlina, on je vrlo brzo vraćen i nikakve priče oko tog sata nije bilo.

Ali ipak mu je dao sat pa se vratio?

On mu je pokušao dati sat, ali do toga nije došlo.

Samo sekundu, ako uspije temeljem nekakva dva slučajna susreta napraviti ovo Krušlinu što sada radi, a Krušlin ga je vrlo strogo osudio, možete misliti što će i kako će se osjećati budući suci u njegovim stvarima.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.