VIDEO: Alfa Romeo na krovu Hrvatske - osvojen snijegom zameteni Zavižan, na -8 stupnjeva

Alfisti osvojili posve bijeli Zavižan! Na osvajanje jedne od najhladnijih točki Hrvatske s vjetrovitih -8°C i izmjerenih 102 cm snijega, ovog vikenda hrabro se odlučio Alfa Romeo klub Hrvatska, od legendarne 75-ice sa busso šestakom do nove Giulie Veloce, usudio se udružiti i voziti po snijegu i ledu

VIDEO: Alfa Romeo na krovu Hrvatske - osvojen snijegom zameteni Zavižan, na -8 stupnjeva alfa klub
4. 12. 2021

Pedeset najodvažnijih Alfista svojim je autima prošloga vikenda osvajalo najzahtjevnije hrvatske vrhunce. Sjeverni Velebit bio je pod najezdom legendarne 75-ice, ali jednako tako i posve nove Giulie Veloce.

Nakon snijega u subotnjoj noći, koji je podebljao snježni pokrivač Krasnog, šaroliko vozni park zajedničkom je vožnjom prošao Zavižan (Nacionalni park Sjeverni Velebit), a među osebujnim Alfama su se posebno isticale legendarna 75-ica 3.0 6V (sa busso šestakom) i nova Giulia Veloce. Užitak driftanja i vožnje rezultirali su čarobnim panoramskim pogledom na Nacionalni park Sjeverni Velebit i dolinu Like pod snježnim pokrivačem.

Zanimljivosti:
- Alfa Romeo 164  iz Dubrovnika, na snijeg i led je uspješno stigla (i vratila se) na ljetnim gumama.

- Najmlađa gošća ovoga vikend-druženja ima svega godinu i pol dana, a stigla je u pratnji roditelja, članova kluba iz Bjelovara.

- Bjelovarski "Djeda Mrazovi" ponijeli su sanjke te dio puta ih odvozili "na šlepi" –

 Kako na snijegu i ledu Nacionalnog parka Sjevernog Velebita, tako i u stvarnome životu, Alfisti su prijatelji koje povezuju zajedništvo i ljubav prema tradicionalnoj talijanskoj marki vozila, koja ih je još jednom spojila u velikoj zimskoj priči.

Osim snježne vožnje, članovi Kluba i njihovi gosti uživali su u živoj glazbi uz večeru te kasnonoćnome druženju, a posjetili su i Siranu Runolist. Druženje je zaključeno tradicionalnim božićnim ručkom u dobroj atmosferi, darivanjem klupskih članova kalendarima te najavom domaćih i međunarodnih susreta koji stižu u 2018. godini.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.