Snježna idila na Plitvicama. Pa tko od nas kao klinac nije poželio prespavati u kućici na stablu, sad je pravo vrijeme za uživanciju! Vani mraz, a unutra sauna

FOTO GALERIJA ČAROBNOG IZLETIŠTA MOJE HRVATSKE - Kućice u krošnjama, na jezeru, indijanski šatori, mobilni apartmani smješteni uz bazen, bungalovi... Dok zimska bajka preuzima resort, wellnes oaza je tu kao utočište opuštanje i to s pogledom na blještavu snježnu bjelinu

Snježna idila na Plitvicama. Pa tko od nas kao klinac nije poželio prespavati u kućici na stablu, sad je pravo vrijeme za uživanciju! Vani mraz, a unutra sauna Romeo Ibrišević / Start
24. 1. 2024

Napisao i snimio: Romeo Ibrišević

- "Smješteni na ulazu u Nacionalni park Plitvička jezera, na samom rubu kopnene i gorske Hrvatske nalazi se mjesto gdje zapanjujuća priroda susreće moderan luksuz. Plitvice „Holiday Resort“  nudi savršenu kombinaciju prirodnih ljepota, kulturnih atrakcija, aktivnog i pasivnog odmora ili jedinstveno iskustvo glampinga. U kombinaciji sa bijeli pokrivačem, ugođaj je bajkovit, ma baš kao iz priče.

Kućice u krošnjama, na jezeru, indijanski šatori...

...  mobilne kućice smještene uz bazen te smještaj u sobama, bungalovima ili u kampu dio je jedinstvenog iskustva. Tražite li mjesto za opuštanje okuženo zelenilom ili aktivnu avanturu ispunjenu uzbuđenjima, ovo je mjesto za vas i vašu obitelj. Osvježite se u baru i restoranu, opustite se kraj bazena ili uživajte u jednoj od mnogobrojnih aktivnosti: jahanje konja i vožnja bicikla, ali i uzbudljive vožnje kajacima rijekom Mrežnicom.

Popnite se na obližnje brežuljke s pogledom na vrhove planina i prekrasna polja prošarana misterioznim putevima i špiljama koje tek treba otkriti, prkosnim starim kulama i malim selima gdje naše bake još uvijek rade suvenire svojim rukama. Uživajte u savršenom odmoru u jedinstvenoj kombinaciji tradicionalnog i modernog smještaja. Napunite baterije u prekrasnom prirodnom okruženju i upoznajte sve čari „Holiday Resorta“.

Ovakvo pisamce dobio sam od prijateljice koja je pokrenula novi poslovni projekt još pred nekoliko godine te me zamolila me ga ovjekovječim. Nisam baš shvatio o čemu ona tada zbori. Kada je rekla da se radi o kućicama u krošnjama stabala, u meni se probudila dječačka znatiželja. Pa tko od nas kao klinac nije poželio prespavati u kućici na stablu? Eto, jednog vikenda pred koju godinu ostvario mi se dječački san. Doslovce. Prespavao sam tri dana u krošnjama borova i vratio se u Zagreb kao nov. Stotinu puta prošao sam ovom cestom prema Plitvicama, znao sam da u Grabovcu postoji kamp, ali sada je to nešto sasvim drugačije.

Naravno da ovdje i dalje zastaju kamperi koji jure prema moru, ali sada imaju i poseban dodatak. Visoko u krošnjama šumarka nalazi se pet luksuznih kućica. Svaka od njih ima kuhinju, dnevni boravak, dvije kupaonice i dvije spavaće sobe. Ništa slično niste do sada mogli vidjeti u Hrvatskoj. Kažu da su kućice dobro izolirane i da su na raspolaganju cijele godine jer imaju centralno grijanje. Jedva čekam da zapadne u Lici metar snijega i da zbrišem iz Zagreba, popnem se u kućicu i ne izlazim tjedan dana. U izradi kućica i okoliša sudjelovali su samo hrvatski radnici, a gosti su zasada uglavnom stranci. Prvi koji je rezervirao kućicu iz nje nije izlazio sedam dana.

Ma zašto ja to vama pričam iznova? Naprosto teško je odoljeti nesvakidašnjem ambijentu koji je ovih dana dekorirao bijeli pokrivač. Ionako predivan resort postao je magičan.

Zima donosi nestvarnu bajkovitu scenu

U Plitvice Holiday Resortu, zima donosi nestvarnu bajkovitu scenu, gdje svaki korak postaje putovanje kroz raskošnu i čarobnu idilu. Kućice smještene na smrznutom jezeru postaju prava fantazija, stvarajući prekrasan prizor koji oduzima dah, a kućice visoko u krošnjama dodaju poseban šarm zimskoj slici.

Protekli tjedan, snježni pokrivač prekrio je resort, pretvarajući ga u čarobnu bijelu rapsodiju koju s nestrpljenjem očekujemo ponovno doživjeti. No, čarolija Plitvice Holiday Resorta ne leži samo u kućicama na jezeru i u krošnjama. S raznovrsnim smještajnim opcijama, poput prostranih mobilnih kućica, udobnih dvokrevetnih soba i prostranog apartmana, svatko može pronaći svoj savršen kutak za uživanje u zimskom bijegu.

Dok zimska idila obuzima resort, wellnes oaza postaje pravo utočište opuštanja. Nakon opuštajućeg wellness doživljaja, pozivamo vas da istražite raznolikost gastronomskih delicija koje nudi restoran Plitvice Holiday Resorta, a koje će zagolicati sva nepca i pružiti nezaboravno iskustvo okusa.

Doživite čaroliju zimske bajke u Plitvice Holiday Resortu, gdje se raskoš i uživanje stapaju s ljepotom prirode, stvarajući neponovljiv spoj za sve ljubitelje zimske magije.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.