U Švicarskoj je Tesla S dobio konkurenta, a izgled Exlextre asocira na "talijane"

Tesla Model S uskoro će dobiti novoga konkurenta. Exlextra, električni superautomobil  s talijanskim izgledom upravo se razvija u Švicarskoj

U Švicarskoj je Tesla S dobio konkurenta, a izgled Exlextre asocira na "talijane" Elextra
30. 11. 2017

U švicarskoj kompaniji Classic Factory tvrde kako će mu do 100 km/h trebati samo dvije do tri sekunde, a imati će domet od fascinantnih 600 kilometara bez punjenja. Ekspresno ubrzanje omogućeno je duplim pogonskim sustavom sa 680 konjskih snaga, koji se elektronički i neovisno distribuira prednjim i stražnjim kotačima.

Posebna pažnja posvećena je dizajnu automobila koji je sačinjen iz čvrste konstrukcije ugljičnih vlakana. Prekomjerna uporaba ugljičnih vlakana rezultirala je tako da je auto 25 % teži od klasičnih aluminijskih konstrukcija slične jačine.

Uz te karakteristike Elextra bi lako mogla postati suparnica Modelu S, no nažalost bit će proizvedena u ograničenoj količini - samo 100 vozila. Cijena će biti naklonjena onima s neograničenim budžetom.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.