Picasso PS-01 je novi hipersportaš iz Švicarske

Stefano Picasso, osnivač i vlasnik tvrtke Picasso Automotive, pokazao je prve slike hipersportaša čija će se premijera održati početkom ljeta.

17. 1. 2021

U Luganu u Švicarskoj proizvodit će se najluđi automobil napravljen od ugljičnih vlakana u povijesti. Tako mu barem tepa Stefano Picasso. No, ako uspije ostvariti ambiciozne najave i ukupnu masu automobila spremnog za vožnju zadrži na manje od 900 kilograma, onda će se morati priznati kako zaslužuje tu titulu.

Picasso PS-01 tehnički gledano nije ništa drugo neko izvrstan koktel vrhunskih komponenti drugih proizvođača. Motor je talijanski twin-turbo benzinac V6 s više od 600 konjskih snaga, mjenjač će isporučiti Sadev, sjedala Sabelt, kočni sustav Carbo Brake, ovjes Öhlins…

Švicarska kompanija je trenutačno u potrazi za investitorima, a o cijeni i performansama budućeg hipersportaša zasad nema govora.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.