Lordstown Motors predstavio suparnika Teslinom Cybertrucku

Konkurencija na tržištu električnih pick-up-a postaje sve jača i jačča - Lordstown Motors predstavio je potencijalnog konkurenta cijenjenom Cybretrucku iz kompanije Tesla. Model zvan Endurance već je prikupio 14 tisuća predbilježbi; prvi kupci dobit će svoje automobile u siječnju 2021. godine.

Lordstown Motors predstavio suparnika Teslinom Cybertrucku Youtube / screenshot
29. 6. 2020

Deklarirani trošak Lordstown Endurance iznosi 52,5 tisuća dolara, ali uzimajući u obzir savezni popust na kupnju električnih vozila i hibridnih automobila, stanovnici SAD-a moći će kupiti crossover za samo 45 tisuća. Skupština će se održati u tvornici u Ohiju, koju je Lordstown kupio prošle godine od General Motorsa za 20 milijuna dolara.

Glavna značajka električnog pick-up-a su motori ugrađeni u kotače koji upravljaju zasebno. Takva shema može značajno povećati stabilnost, upravljivost i propusnost ovog stroja. Ukupna snaga motora bit će 600 konjskih snaga.

Kapacitet baterije proizvođač još nije objavio, ali neki detalji o njemu već su poznati. Dakle, punjenje baterije do 95 postotnog kapaciteta trajat će 10 sati pri korištenju napunjenja od sedam kilovata tipa Level 2, a ne više od sat vremena pri brzom punjenju razine 3. Rezerva snage Lordstown izdržljivosti je najmanje 200 milja (oko 320 kilometara).

Ubrzati od 0 do 100 km / h automobil će moći za samo 5,6 sekundi. No deklarirana maksimalna izdržljivost brzine nije impresivna - samo 128 km / h. Električni crossover moći će svladati padine od 30 stupnjeva i vući prikolicu težinu do 2,8 tona.

Tesla Cybertruck neće biti jedini konkurent Enduranceu. Dakle, 2021. Ford će započeti proizvodnju električnog crossovera Mustang E-Mach. Osim toga, prošle je godine i Bollinger pokazao prototipove dva električna pikapa.

Video pogledajte OVDJE.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.