Električni Mini napokon će ugledati svjetlo dana

Nedavno je potvrđeno da će od 2019. Mini zapoeti proizvodnju električne verzije svoga klasičnog modela s troja vrata, a uskoro ćemo na sajmu automobila u Frankfurtu vidjeti i prvi koncept električnog automobila Mini Electric.

Električni Mini napokon će ugledati svjetlo dana Mini
3. 9. 2017

Nije riječ o posve novom automobilu, nego o novijoj verziji trenutnoga Mini Onea, za koji se može reći kako ima više konvencionalnu nego električnu platformu. No, ipak postoje neke promjene koje valja spomenuti. Šesterokutna prednja maska je zatvorena zbog električnoga pogonskog sklopa, koji ima manju potrebu za hlađenjem. Svijetla su također promijenjena kako bi se dobio dojam novog izgleda, a inženjeri su odlučili iskoristiti stakloplastiku kako bi Mini Electric bio što lakši.

Također su spušteni branici i ulazna vrata te neki aerodinamički elementi. Straga koncept prepoznajemo po stražnjim svijetlima s uzorkom Union Jack, a atraktivan izgled je postignut kontrastom sive i žute boje s prepoznatljivom E oznakom.

Unutrašnjost još uvijek nisu otkrili pa taj element iznenađenja čuvaju za Frankfurt. Što se tiče pogonskoga sklopa, predviđa se da će biti sličan sustavu BMW i3.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.