S ovim modelom Mini će krenuti u električnu budućnost

I Mini će već uskoro maksimalno na struju! Studija o Minijevom prvom električnom crossoveru nudi uvid u dizajn i digitalnu tehnologiju nove obitelji modela britanske marke.
 

S ovim modelom Mini će krenuti u električnu budućnost Mini
28. 7. 2022

Premijerom konceptnog modela Aceman, Mini po prvi put predstavlja novi dizajnerski jezik i brojne tehnološke inovacije koje će oblikovati buduće generacije modela ove marke. Studija sadrži elemente od potpuno električnog pogona do inovativnog koncepta materijala, kao i novog digitalnog korisničkog iskustva.Ključni vanjski elementi su markantni prednji dio vozila s osmerokutom, zatvoreni i osvijetljeni element rešetke hladnjaka , površine karoserije strukturno oštrih rubova, naglašeni bočni dio i energičan stražnji dio s okomito postavljenim stražnjim svjetlima. Aceman je dugačak 4,05 metara, ima četvera vrata i veliki poklopac prtljažnika te putničku kabinu s pet sjedala. Armaturna ploča kao ravni dizajnerski element v proteže se cijelom širinom, središnji dio po prvi put je dizajniran kao potpuno okrugli ekran, ispod njega je red s mehaničkim prekidačima.

S obzirom na to da će Minijev drugi električni automobil biti baziran na istoj platformi kao i nadolazeći Mini s troja vrata, koji će na ceste s potpunim faceliftom izaći sljedeće godine, pogonski sklopovi će vjerojatno biti isti. To znači da će Aceman, čija se proizvodnja očekuje krajem 2024., biti dostupan s osnovnim elektromotorom od 135 kilovata i dometom od 300 kilometara, dok će jači razvijati 160 kilovata, a automobil s jednim punjenjem će prijeći do 400 kilometara.
 

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.