Mini pogonjen strujom najveća je zvijezda Los Angeles Showa koji starta 1. prosinca, a i svi ostali Miniji su novi

MINI Electric Concept posve je nov model. Ne samo što ga pogoni isključivo električna energija, već je poznat i njegov bitno drukčiji izgled. Prvi je to desant europskih "električara" na američki kontinent gdje je Elon Musk umislio da je predvodnik jednoga sasvim novog doba. Mini je dokaz da Europljani konje za utrku imaju spremne

Mini pogonjen strujom najveća je zvijezda Los Angeles Showa koji starta 1. prosinca, a i svi ostali Miniji su novi mini
28. 11. 2017

Samo tri nas dana dijele od promocije ne samo novoga MINI Electric Concepta, koji će se održati na Los Angeles Auto Showu od 1. do 10. prosinca, već i temeljitoga facelifta postojećeg konvencionalnog programa ove old fashion marke. On, sve je očitije, neće biti duga vijeka, jer Sjedinjene Američke Države Bavarci su odabrali baš namjerno kao mjesto na kojem će iz sve snage prkosti elektrifikaciji koju nameće Elon Musk. Naprosto, Mini je taj koji će prvi s onu strane Bare pokazati što je ujedinjena njemačka, a i europska znana industrija, učinila da parira modnome hiru zvanom elektrifikacija i autonomna vožnja. Prema svim najavama sa Zapadne obale, upravo će Mini biti zvijezda skorašnjega salona u SAD-u, na kojemu će se svom žestinom rasplamsati europsko-američki tehnološki rat. Elon Musk je Teslom bacio rukavice onima koji su najbolji graditelji svega na četiri kotača, a upravo oni sada žele smanjiti euforiju koju je izazvao američki genijalac rođen u Južnoj Africi.

Konceptni Mini preteča je automobila s nultom emisijom štetnih plinova iz minhenskoga koncerna i najava kako Nijemci ne sjede skrštenih ruku. Dovoljna je zapovijed da se krene u električnu revoluciju, a činjenica je da je ona izdana i u Europi. Više gotovo ni nema kompanije koja ne tvrdi kako će se i dogoditi najkasnije do 2026. 

Izuzevši futuristički konceptni električni Mini, svjetlost dana će u LA ugledati cijeli spektar uljepšanih i poboljšanih postojećih Minijevih modela. Samo za američko tržište već je spreman Mini Ice Blue Edition. Posjetiteljima će se predstaviti i uljepšane izvedbe kabrija s dvoja, ali i četvera vrata, svojevrsne premium perle među malim kabrioletima. Uz roadstere kojima su utegnuli bore, pod najnovijim faceliftingom su i Clubman i MINI Countryman. Mini je svojevrsni fenomen koji već punih 15 godina prkosi fenomenu ukletih obnovljenih modela velikih povijesnih uspješnica. Propali su VW Beetle, PT Cruiser i mnoge druge legende u obnovljenim izdanjima, no ne i Mini. On iz dana u dan ruši sve rekorde, a osim tradicionalnoga sada postoje i brojene njegove podvrste. Široko mu polje i sigurna i sretna budućnost.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.