Stiglo je urbano hibridno vozilo budućnosti

Europski automobilski konzorcij "Efficient Urban Light Vehicle" ili "EU-LIVE" s PSA Groupom kao glavnim proizvođačem automobila predstavio je malo urbano hibridno vozilo budućnosti, također sposobno za duže vožnje, na udaljenosti do 300 km.

Stiglo je urbano hibridno vozilo budućnosti PSA
12. 12. 2017

Sjedalo auta je opremljeno nagibnim mehanizmom na temelju hidraulične i hidropneumatske suspenzije i može postići brzinu do 70 kilometara na sat, pomoću električne energije. Električni prijenosnik napaja dva električna motora u čvorovima kotača, koje su razvili Elaphe i Brembo, te koristi snagu iz baterije Samsung SDI 48 V, koja se može napuniti regenerativnim kočenjem. Za brzinu između 70 i 130 k/h  zaslužan je 31 kW-atni benzinski motor.

Vozilo je dugačno samo 2,4 metra i široko 0,8 metara, tako da parkiranje ne predstavlja problem. Također ima grijanu kabinu sa sigurnosnom opremom, tako da vozač ne treba kacigu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.