Nova Honda Urban EV inspirirana je Hondinim modelom iz 1972. godine

Honda je predstavila novi mali električni auto kao nastavak svoje strategije ''Električna vizija'', a inspiracija je pronađena u Hondinu četrdesetogdišnjem modelu

Nova Honda Urban EV inspirirana je Hondinim modelom iz 1972. godine Honda
25. 9. 2017

Hondin gradski automobil, koji je premijerno prikazan u Frankfurtu, nazvan je Urban EV. Kao što to ime podrazumijeva, potpuno je električni automobil, a izgrađen je na posve novoj platformi koja će se, zajedno s baterijom, koristiti u budućnosti za proizvodnju novih električnih automobila. Novo vozilo bi se na cesti trebalo naći nakon 2019. godine.

Prema riječima predsjednika Takahire Hachige, koncept koji je blizak serijskom proizvodu je trotjedni hatchback, kraći 10 centimetara u odnosu na Hondu Jazz. Ipak, trebao bi osigurati dovoljno prostora za prijevoz četiri putnika. Unutrašnjost automobila oblikovana je poprilično minimalistički, a na nadzornoj ploči dominira veliki zaslon koji prikazuje brzinu, navigaciju i podatke iz sustava "infotainment", za osjećaj prostranosti tu je panoramski krov.

Posebna pažnja posvećena je izgledu Urban EV-a. Unatoč tomu što je automobil koji će u više ili manje promijenjenoj slici voziti po cesti u roku dvije godine, čini se da su linije automobila već poznate. Kada je Honda oblikovala novi prototip inspiracija je bila prva generacija građanskog automobila koji je na cesti vozio rane 1972. godine.

Vanjski dio vozila definitivno je jedan od ključnih elemenata ovoga pridošlice. Karakterizira ga prilično ravna linija sa zaobljenim "zaključcima". Posebnu pažnju privlači maska vozila, na svakoj strani, kao i u prethodno spomenute Civice, postoje svjetla, a u unutarnjem dijelu maske mogu se prikazati različite poruke za druge sudionike u prometu. Vozilo također nije opremljeno retrovizorima, ali ima male kamere u 'krilima' na prednjim bokobranima, uz kvaku za otvaranje vrata. Automatski se otvaraju dodirivanjem senzora, prema natrag, što bi trebalo olakšati ulaz u kabinu vozila.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.