Prvi VW e-Crafters dostavljen kupcima

Do ljeta će modeli služiti kao testna vozila na dnevnoj bazi.

Prvi VW e-Crafters dostavljen kupcima Volkswagen
19. 1. 2018

Kupci e-Craftera uglavnom su dostavljači, opskrbljivači energijom, trgovci i individualci čija vozila prelaze između 70 i 100 kilometara dnevno. Mnogi njihovi vozači često se voze urbanim sredinama koje zahtijevaju gradsku vožnju, a koja je jako zahtjevna za život baterije. Prema Volkswagenovim analizama, takav način vožnje odnosi se na 85% vozača.

e-Crafter osnovne arhitekturske postavke i tehničke detalje dijeli s Crafterom unutarnjeg izgaranja, no umjesto dizelskog ima električni motor od 100kW koji je dovoljan za brzinu do 90kph. Litijska baterija kompletno je integrirana u donji dio automobila tako da ne zauzima nimalo mjesta u prostoru za teret, koji je jednak onima u klasičnim Crafterima. Sa kapacitetom od 35.8 kWh domet mu je 160 kilometara. Na punionici od 40kW roku 45 minuta može se napuniti do 80% a na onima od 7.2kW baterija se do 100% napuni za 5 sati i 20 minuta.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.