Nizozemska vlada intenzivno sudjeluje u smanjenju emisije štetnih plinova u prometu

Predstavila je neke hrabre planove o prometu bez velikih emisija CO2, do 2030. godine, u okviru novoga zakonodavstva, u vezi s kojim su pregovori trajali 209 dana

Nizozemska vlada intenzivno sudjeluje u smanjenju emisije štetnih plinova u prometu Hyundai
12. 10. 2017


Uz ostale mjere, Nizozemska vlada želi sklopiti sporazum s Europom kako bi se emisije smanjile 55 posto do 2030. godine. Također planira u istome razdoblju nacionalnu emisiju smanjiti 49 posto. Potrošit će i do 4 milijarde eura za prijelaz na čišću energiju te porez na energiju učiniti ekološkim.

Također kani zatvoriti bar jednu elektranu na ugljen, a ostale do 2030. te ih bar djelomično zamijeniti novim američkim vjetroelektranama. Nove kuće više neće biti povezane s plinskim linijama i također će smanjiti ekstrakciju plina na području Groningena.

Predviđanje navodi da će do 2030. godine svi automobili u Nizozemskoj morati biti bez emisije štetnih plinova i da će se poduprijeti alternativnu mobilnost te će se 100 milijuna eura uložiti u biciklističku infrastrukturu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.