Hyundai priprema 100 električnih automobila za "car sharing" u Amsterdamu

Hyundai započinje svoj prvi projekt dijeljenja automobila u Amsterdamu, koji će uključivati oko 100 električnih Hyundaija Ioniqsa.

Hyundai priprema 100 električnih automobila za "car sharing" u Amsterdamu Hyundai
9. 10. 2017

Hyundai je s razlogom odabrao Nizozemsku za svoj prvi projekt dijeljenja automobila. Naime, tvrdi da relativno male prosječne brzine i ravnica čine ovaj grad idealnim za korištenje električnih automobila na udaljenosti, što bi trebalo prosječno iznositi do 280 kilometara po punjenju. To praktično znači da će automobil koji se nalazi u Amsterdamu moći doći do većine važnih nizozemskih gradova.

Nizozemska također ima vrlo gustu mrežu s oko 2200 punjača, koja omogućava optimalno korištenje električnih automobila. Ioniqs, koji je uključen u uslugu dijeljenja automobila, bit će opremljen 22 kW mobilnim stanicama za punjenje. One će uz punjenje akumulatora u pokretu također omogućiti međusobno punjenje za pomoć drugim električnim vozilima s praznom baterijom.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.