BMW i Mercedes-Benz zajedno u projektu "Car sharinga"

Prema dostupnim informacijama nadolazeća godina biti će posebna, a tome će svakako pridonjeti činjenica zajedničke suradnje BMW-a i Mercedes Benz-a

BMW i Mercedes-Benz zajedno u projektu "Car sharinga" Daimler
21. 12. 2018

Car sharing odnosno dijeljenje automobila baš poput elektromobilnosti, jedan je od pravaca u kojem će se automobilski svijet razvijati ili se već razvija. Zapravo, tvrtke koje se bave time već su upoznate, a u bližoj budućnosti navedeno će biti još razvijenije. Upravo taj razvoj uočen je od strane vodećih proizvođača automobila gdje sve više dolazi i do međusobne suradnje. Zanimljiva je činjenica kako će vrlo vjerojatno Daimler i BMW surađivati upravo na navedenom razvoju dijeljenja automobila.

Njemački dvojac u posljednje vrijeme prisutan je u "Car sharing" sustavu zbog niza povezanih usluga kao što su; ChargeNow, Clever Taxi, Chaffeur Prive i mnogi drugi. Osnova razvoja i suradnje biti će nova mobilna aplikacija sa ciljem ponude funkcionalnosti svih prethodnih počevši od najma taksija do dijeljenja automobila, pristojbi za parkiranje, traženja električnih punionica i mnogih drugih značajki. Iako je suradnja dugo planirana, sada je dobila zeleno svjetlo od američkih vlasti.

Očekuje se da će suradnja između navedenog dvojca biti detaljnije predstavljena u narednim mjesecima, ali daleko od toga da je jedini oblik suradnje koje ove tvrtke planiraju. Prema Bloombergovoj internetskoj stranici, očekuje se da će njihova suradnja produbiti, budući da počinju razvijati i novu platformu za električne automobile i zajedničku proizvodnju električnih akumulatora.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.