Zemljo otvori se! Za njega Čehoslovačka još uvijek postoji, al' kao profesor zemljopisa obožava globus kako bi solio pamet ravnozemljašima

ĐON OBRAZ Hrvoje Zekanović, inače profesor geografije i "laborantski tehničar", na pitanje 2019., da koja zemlja predsjeda EU, kao iz topa izvalio je Čehoslovačka! Za njega je Slovenija ušla u EU 1994... Soli pamet drugima i besramno vrijeđa, obožava globus kojeg vrti ispred kamera nebi li prosvijetlio pamet ravnozemljašima, a sam je očito "dupe glava".

Pitamo Vas: Jesu li političari poput patuljaka koji pojma nemaju!

Hrvoje Zekanović bio je neki dan u "Otvorenom" na HRT-u pravi hit. Da ispadne uvjerljiviji, ovaj stručnjak s diplomom zagrebačkog PMF-a ponio je sa sobom u šibenski studio i globus. Vrtio ga dok je svo vrijeme dok je Stjepo Bartulica, njegov dojučerašnji partijski drug  govorio o tome zašto podržava referendum. I njemu i Mariji Selak Raspudić, iz Mosta, rekao je da imaju priliku izaći iz ormara i reći ljudima da se cijepe te da će ih, ako to učine, zagrlit!

Zekanović je 2016. prvi put ušao u Sabor. Bio je dopredsjednik stranke Hrast, ali i dio tadašnje vladajuće većine, jer je u Sabor ušao s HDZ-ove liste. Nakon uspjeha Ruže Tomašić na europarlamentarnim izborima porasla su mu krila. postao je jednim od čelnika Suverenista i zagovornik okrupnjavanja desnice. Ovim potezom razbio ju je kao "beba zvečku".

Zemljo otvori se! Za njega Čehoslovačka još uvijek postoji,  al' kao profesor zemljopisa obožava globus kako bi solio pamet ravnozemljašima Screnshoot HRT
17. 12. 2021

Napisao: Borut Černelić

Foto: Screnshoot HRT

Dojučerašnji čelnik suverenista i veliki preobračenik koji je prosvijetlio neki dan i otvoreno priznao kako je bio u zabludi kad je poput svojih stranačkih pajtosa zagovarao necijepljenje postao je pravi medijski hit. Vladajući su njegov salto mortale podržali, čak kazali kako je Hrvoje Zekanović udario čavao u lijes antivakserima. Bog mu je dao naknadnu pamet, bar su tako pomislili svi oni koji su povjerovali u Zekanovićev obrat. I bio je presretan u ulozi prosvjetitelja, samodopadan i joker u rukama vladajućih.

Oni koji ga znaju malo bolje znaju da i on, poput brojnih političara, lupa k'o Martin po tikvama.

Nerijetko, pojma nema što priča, a svakako da mu je jedan od najvećih blamova ikada bio odgovoa da je Čehoslovačka ta koja predsjeda Europskom unijom. Bilo je to 2019., pred EU izbore, kad se kao pripadnik Hrasta našao na listi Suverenista kao jedan od njihovih 12 kandidata. I ne samo da je falio na to pitanje, pojma nije imao ni od kada je Slovenija članica Europske unije. Izvalio je: - A negdje od 1993. - 1994. godine! Kad je primijetio nevjericu u očima novinara pokušao se izvući zamolivši:  - Je li čehoslovačka? Češka? Pardon, nemojte snimati više.

Eto, to je profesor zemljopisa i profesionalni političar koji je preko noći promijenio odijelo, koji je za mnoge postao glas otrežnjenja, razuma i znanja. Preko noći uzeo si je za pravo da antivakserstvo zamijeni diktaturom vakserstva.

Ima li štogod što može pomoći samoprozvanim stručnjacima, epidemiolozima, profesorima geografije da se ne blamiraju tako jako?

Nije mu prvi put da je pokazao tko mu je zapravo pravi šef. Znani je HDZ-ov žetončić, a i Domovinskog pokreta, koji se morao aktivirati u trenutku kad su to njegovi nalogodavci poželjeli. Hrvoje Zekanović postao je prosvjetitelji i istinski heroj. Postao je simbol razjedinjene desnice koju je tako lako posvaditi. Udarajući po onima koje drži ravnozemljašima opalio si je sam šamarčinu od kojeg se nitko tko drži do svog dostojanstva nikada ne bi oporavio. No, on je političar, a tu "đon - obraz" dominira. Koju glupost treba izabrani zastupnik izvaliti, koju pronevjeru napraviti, koju nesreću učiniti u nas da bi bio kažnjen. Što bedastiji to bolji, što lažljiviji to cjenjeniji.

A što ako on najmerno od svih nas radi budale? Vjerojatno on tako i misli, jer usprkos svemu, ovaj Šibenčanin, opstaje u visokoj hrvatskoj politici. Odgovor na sva ova pitanja vidjeti ćemo vrlo skoro, kad će građani, a i njegovi politički saveznici odlučivati hoće li ga i u novom mandatu počastiti mjestom u društvu visokom, mandatom, plaćom, kojim nadzornim odborom u kojem će maznuti pride još kojih deset tisuća kuna...

Što misliti da li bi se svi trebali zamisliti nad zbiljom da profesor geografije koji se ne odvaja od globusa ne zna da su se od 1. siječnja 1993. na zemljopisnoj karti Europe pojavile su se dvije nove samostalne države – Češka i Slovačka. Dotadašnja zajednička češko-slovačka država nakon 74 godine postojanja otišla je u ropotarnicu povijesti. Zamislite i države su sklone raspadu, jedino je pamet naših političara granitna.


Hrvoje Zekanović bio je poznat kao ultrakonzervativni saborski zastupnika u redovima vladajuće većine. Rođen je 1974. u Šibeniku, gdje živi i danas. Osnovnu školu završio je u Šibeniku, nakon koje je pohađao je i srednju Medicinsku školu u istom gradu, smjer laborantski tehničar. Po zanimanju je profesor geografije, a završio je Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu.

Zekanović je 2016. prvi put ušao u Sabor, bio je dopredsjednik stranke Hrast, ali i dio tadašnje vladajuće većine jer je u Sabor ušao s HDZ-ove liste. Nakon uspjeha Ruže Tomašić na europarlamentarnim izborima porasla su mu krila. postao je jednim od čelnika Suverenista i zagovornik okrupnjavanja desnice. Ovim potezom razbio ju je kao "beba zvečku".


Kao profesor geografije, Zekanović je radio u šibenskim srednjim školama, a od 2008. pa sve do odlaska u Sabor bio je zaposlen u Javnoj ustanovi za zaštitu prirode Šibensko-kninske županije. Poznat je i po izjavi:


- 'Dragi Bog nas je stvorio i rođeni smo kao muškarac i žena, a uvodeći mogućnost da se muškarac deklarira kao žena, a žena kao muškarac, stvara se velika pomutnja u društvu. Ljevica se trudi reći da taj rodni dio nije bitan, stalno govore o zaštiti žena, ali upravo je taj dio meritum Konvencije, iako je napisan jako soft. Osim toga, Konvenciju prvi put nisu pisali predstavnici svih država, nego jedna ekspertna međunarodna skupina izabrana od tko zna koga. Mi nismo bili uključeni', pojašnjavao je nedavno u razgovoru za šibenski.hr što mu smeta kod Konvencije.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.