Zelenski i usmeno u Kijevu dobio "svu pomoć ovog svijeta" Andreja Plenkovića koji je Ukrajini obećao kako Hrvatska nikada neće "napustiti" Ukrajinu

Andrej Plenković od ranog je jutra u Kijevu gdje je Volodomir Zelenskom obećao diplomatsku, financijsku, humanitarnu, tehničku i svaku drugu pomoć te naglasio kako "bolno Hrvatska razumije što znači biti žrtva agresije!"

Zelenski i usmeno u Kijevu dobio "svu pomoć ovog svijeta" Andreja Plenkovića koji je Ukrajini obećao kako Hrvatska nikada neće "napustiti" Ukrajinu Vlada RH
8. 5. 2022

Foto: Vlada RH

Andrej Plenković od jutros je u Kijevu, u posjetu. Sastaje se s ukrajinskim državnim vrhom. „ Hrvatska bolno zna što to znači biti žrtva agresije. Nastavljamo pružati političku, diplomatsku, financijsku, humanitarnu, tehničku i svaku drugu moguću podršku, kao i pomoć u zbrinjavanju izbjeglica. Ovim posjetom uoči Dana Europe još jednom izražava solidarnost s prijateljskim ukrajinskim narodom - žrtvom brutalne ruske agresije“.
Uz predsjednika Vlade RH u posjet je stigao i Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih poslova, a dočekala ih je naša veleposlanica Anica Djamić, koja se vratila u Kijev, gdje će ostati i nastaviti voditi Veleposlanstvo Hrvatske. Prije vojne invazije, premijer Plenković boravio je u službenom posjetu Ukrajini u prosincu 2021. godine, a prije toga je u kolovozu sudjelovao na summitu Krimske platforme zajedno s liderima.

Andrej Plenković susrest će se i s predsjednikom vlade Ukrajine Denisom Šmihalom i predsjednikom Vrhovne Rade Ruslanom Stefančukom, priopćeno je iz Hrvatske vlade.

Posjet Ukrajini hrvatske delegacije nije bio ranije najavljen iz sigurnosnih razloga. Uz predsjednika Vlade je i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman te Zvonimir Frka-Petešić, predstojnik ureda premijera.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.