Plenković nastavlja raditi u samoizolaciji, Vlada funkcionira

Zvonimir Frka-Petešić, predstojnik Ureda hrvatskog premijera, izjavio je da je premijer Plenković trenutačno u desetodnevnoj samoizolaciji. Testiran je na koronavirus i njegov je test negativan, ali on nastavlja raditi od kuće, dodao je Frka-Petešić poručivši da Vlada funkcionira najnormalnije.
 

Plenković nastavlja raditi u samoizolaciji, Vlada funkcionira © Europska unija 2020, Marc Dossmann
30. 11. 2020

Predstojnik Ureda hrvatskog premijera Zvonimir Frka-Petešić izvijestio je jučer da je Andreju Plenkoviću određena desetodnevna izolacija nakon što je njegovoj supruzi potvrđena zaraza koronavirusom. 

Premijer Plenković je trenutačno u samoizolaciji u odvojenom dijelu stana u potkrovlju, izjavio je Frka-Petešić. Testiran je na koronavirus i njegov je test negativan te se osjeća dobro i nema nikakvih simptoma pa nastavlja raditi od kuće, dodao je. Kada epidemiolozi odluče da je to potrebno, premijer Plenković testirat će se ponovno.

Predstojnik premijerova Ureda istaknuo je da Vlada najnormalnije funkcionira te da su u nedjelju video-vezom održana dva radna sastanka. “Prvi sastanak se odnosio na izmjenu i dopunu Zakona o zaštiti od zaraznih bolesti, a drugi na potpore onim gospodarstvenicima koji su obuhvaćeni novim ograničenjima koje je Stožer propisao i koji su stupili na snagu od ponoći u petak”, rekao je Frka-Petešić i dodao da će detalji biti poznati nakon današnje sjednice Vlade.

Dodao je da zasada nema potrebe odrediti osobu koja će mijenjati premijera Plenkovića jer Vlada najnormalnije funkcionira. “To nije prvi slučaj u svijetu da su dužnosnici, premijeri, predsjednici vlada, predsjednici republike ili ministri u samoizolaciji. Najnormalnije možemo danas funkcionirati zahvaljujući digitalnoj tehnologiji”, istaknuo je.

Na današnjoj sjednici Vlade premijer Plenković neće biti fizički prisutan, ali će sudjelovati video-vezom, a tehnički detalji same sjednice dogovorit će se tijekom današnjeg dana. Također, zasada nije planirano otkazivanje ostalih dogovorenih sastanaka predsjednika Vlade s obzirom da će se svi moći održati video-vezom.  

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.