Pola Slovenije bez struje zbog snježnih mećava: nadležni pokušavaju riješiti probleme

Od Ljubljane do Metlike! Više od tri tisuće domaćinstava diljem zemlje u jutarnjim satima ostalo je bez struje. Prema sadašnjim podacima, najmanje polovica popisanih još je bez struje. Kako nadležni objašnjavaju probleme?

Pola Slovenije bez struje zbog snježnih mećava: nadležni pokušavaju riješiti probleme Borut Živulović/BOBO/fotomontaža
23. 1. 2023

U jutarnjim satima više od tri tisuće kućanstava diljem Slovenije ostalo je bez struje, priopćili su iz Elektra Ljubljana. Na to su utjecali i još uvijek utječu snježne prilike, jak vjetar i snježne padaline koje su zahvatile Sloveniju.

Prema podacima Elektre, samo na području Nové mesta bez struje je ostalo 3.156 korisnika.

Snijeg utjeće na izpad elektrike 

Meteorolozi za danas u većem dijelu zemlje najavljuju jak vjetar. Vjetar će biti najjači ujutro i rano ujutro, kada udari vrlo jake bure na Primorskom ponegdje mogu doseći brzinu od oko 140 kilometara na sat, navodi se u priopćenju slovenske Agencije za okoliš (Arso), koja izdao je narančasto upozorenje za veći dio zemlje. Zbog vremenskih nepogoda problemi su i s elektroinstalacijama. Prema aktualnim podacima interaktivne karte raspada struje, u Sloveniji je još uvijek bez struje 1529 kućanstava. Dužnosnici su objavili da ekipe na terenu već otklanjaju probleme.



Što napraviti u slučaju električnega izpada? 

U Elektri Ljubljana savjetuju da prvo provjerite jeste li samo vi bez struje, ili je to cijelo susjedstvo. U svakom slučaju provjerite je li 'pregorio' neki osigurač u kutiji s osiguračima, pozivaju i dodaju da se provjeri i je li FID sklopka isključena. Ukoliko problem nije nastao u vašem kućanstvu, obratite se nadležnim službama.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.