Svijet je otišao dovraga 1999. kad su Amerikanci bombardirali Srbiju i sad mnogo manje trpe od Europljana

Kremlj prozvao američko bombardiranje Jugoslavije 1999. kao glavnog krivca za torpediranje svjetskog poretka. Izjavio je to jučer za TASS, Putinov glasnogovornik Dmitriji Peskov, a u povodu 23. obljetnice bombardiranja Srbije!

Štoviše, Peškov je u velikoj mjeri "amnestirao" NATO, a otrovne strelice uputio je ponajprije na Bill Clintona, Madeleine Jana Korbel Albright... i američku administraciju.  "Tada su te bombe, osim što su ubijale civile, počele uništavati sustav međunarodnih odnosa. Upravo tada je NATO (a kad kažemo 'NATO', mislimo 'Amerika') počeo bombardirati temelje svijeta. Dodao je za rusku agenciju:

- Tada je počela erozija svih temelja svjetskog poretka, što je dovelo do europske sigurnosne krize. I sami Amerikanci, koji su sve ovo potaknuli, mnogo manje pate od ove krize, moramo to dobro razumjeti".

Peškov se zdušno založio za "prijatejsku" Srbiju kazavši kako Srbija neće plaćati plin u rubljama, ali Bugari i mnogi drugi hoće.

Svijet je otišao dovraga 1999. kad su Amerikanci bombardirali Srbiju i sad mnogo manje trpe od Europljana Kremlj Press
26. 3. 2022

Na dan kada je NATO počeo bombardiranje Srbije 24. ožujka 1999., prije 23 godine, prema jučerašnjoj izjavi Dmitrija Peskova, glasnogovornika Vladimira Putina, započela je erozija svih temelja svjetskog poretka, što je dovelo do europske sigurnosne krize. Putinov glasnogovornik pokušao je svu krivicu što je svijet postao iznimno nesigurno mjesto svalio na Amerikance i to upravo na 23 obljetnicu početka zračnih napada NATO-a na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju. Napadi su trajali 11 tjedana i u njima je, prema različitim procjenama poginulo između 1200 i 2500 ljudi.

TASS je u objavi citirao Peškova i tekst naslovio:

"Kremlj proziva američko bombardiranje Jugoslavije 1999. kao krivca za torpediranje svjetskog poretka"

Tada je prema ruskoj verziji počela i erozija svih temelja svjetskog poretka, što je dovelo do europske sigurnosne krize, istaknuo je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov

- Američko bombardiranje Jugoslavije prije 23 godine torpediralo je temelj svjetskog poretka, uzrokujući njegovu eroziju, izjavio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov obilježavajući ovu nesreću.

"Tada su te bombe, osim što su ubijale civile, počele uništavati sustav međunarodnih odnosa. Upravo tada je NATO (a kad kažemo 'NATO', mislimo 'Amerika') počeo bombardirati temelje svijeta. Tada je počela erozija svih temelja svjetskog poretka, što je dovelo do europske sigurnosne krize koju danas proživljavamo", naglasio je glasnogovornik.

Peskov je za TASS istaknuo da se u ovoj krizi prvenstveno radi o europskom kontinentu - Rusiji i drugim državama koje se tamo nalaze, od kojih je većina trenutno nesklona Moskvi.

"I sami Amerikanci, koji su sve ovo potaknuli, mnogo manje pate od ove krize, moramo to dobro razumjeti", dodao je.

U međuvremenu, na pitanje ima li "svjetla na kraju tunela" u ovoj situaciji, glasnogovornik je istaknuo da "svaki tunel završava svjetlom".

Isto tako za isti je izvor samo koji dan ranije zdušno se založio za "prijatejsku" Srbiju kazavši kako Srbija neće plaćati gas u rubljama, ali Bugari i mnogi drugi hoće.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.