Zagreb i Daruvar potpisali Povelju o suradnji i prijateljstvu

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić potpisao je s daruvarskim gradonačelnikom Damirom Lneničekom Povelju o suradnji i prijateljstvu dvaju gradova, kako bi se dodatno ojačala postojeća suradnja 

Zagreb i Daruvar potpisali Povelju o suradnji i prijateljstvu Grad Zagreb
1. 2. 2019

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček danas su potpisali Povelju o suradnji i prijateljstvu dvaju gradova.

Kako je tim povodom kazao gradonačelnik Bandić, povelja je potpisana s ciljem daljnjeg jačanja postojećih veza dvaju gradova, pogotovo u području kulture, sporta, urbanističkoga i tehnološkog razvoja i gospodarstva te javnih usluga i turizma.

"Zagrepčani su česti gosti Daruvara, koriste pogodnosti tog kraja za izlete u prirodu, sportske aktivnosti i naročito zdravstveni turizam. Mnogi Daruvarčani rade i žive u Zagrebu i tako doprinose njegovoj raznolikosti. Daruvar i Zagreb žive multikulturalnost i multietničnost. U Daruvaru je značajan broj pripadnika češke narodne manjine koji su se kroz stoljeća utkali duboko u povijest, ne samo Daruvara i Zagreba, nego i cijele Hrvatske", pojasnio je Bandić. 

Prema riječima daruvarskog gradonačelnika, osim ljekovite izvorne vode, dobre hrane i vrhunskog piva, Daruvar posjetiteljima nudi još obilje sadržaja. "Pozivamo Zagrepčane da posjete daruvarski kraj i da osjete naše gostoprimstvo iz prve ruke", rekao je, zahvalivši gradonačelniku Bandiću i njegovim suradnicima. 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.