Bandić i Marić potpisali ugovor o darovanju zemljišta za izgradnju žičare

Gradonačelnik Milan Bandić i ministar državne imovine Goran Marić potpisali su ugovor o darovanju zemljišta za izgradnju žičare Sljeme, koja bi u rad trebala biti puštena sljedeće godine. 

Bandić i Marić potpisali ugovor o darovanju zemljišta za izgradnju žičare igor stažić
3. 1. 2019

Gradonačelnik Milan Bandić i ministar državne imovine Goran Marić danas su potpisali Ugovor o darovanju zemljišta za izgradnju žičare Sljeme. Projekt je težak 300 milijuna kuna, a žičara bi u rad trebala biti puštena sljedeće godine. 

Kako je tom prilikom istaknuo Bandić, ovo je izvrstan primjer dobre suradnje lokalne i državne uprave. "Drago mi je da je naša suradnja na visokoj razini, jer žičara predstavlja ponajveći projekt u Zagrebu u posljednjih nekoliko desetljeća", rekao je, dodavši da namjerava položiti tečaj za vožnju bagera, budući da želi biti prvi koji će kopati kada krenu radovi. 

Prema riječima Gorana Marića, ugovori koje je s jedinicama lokalne uprave do sada potpisao u ime ministarstva teški su oko milijardu kuna. "Zemljište koje je država darovala Gradu Zagrebu ima velik turistički potencijal. Lako je surađivati kada suradnici znaju svoj posao, odradili smo mnoge projekte, a mnogi nas još čekaju", naglasio je ministar državne imovine, istaknuvši da je žičara Sljeme najvrjedniji projekt u Zagrebu od 1990. do danas. "Žičara je važna zbog odnosa koji Zagrepčani imaju prema Sljemenu, doživljavaju ga kao svoja pluća, gotovo kao 'dnevni boravak'", zaključio je Marić.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.