Bandić platio knjigu "Kumek", račun nije dobio! Režiser ga "počastio" izjavom da je "otišao kao pseto"

"Neumorni" ukrao show Dariju Juričanu. Nazvao ga je "Brad Pittom" koji je s milijun kuna darovanog novca snimio film o živom čovjeku, a redatelj ga je počastio izjavivši da je s premijere"otišao kao pseto". Na premijeri je Milana Bandića dočekao redatelj koji mu je pokušao darovati knjigu "Kumek". Gradonačelnik je to odbio i izvukao iz lisnice novac i platio je. Račun nije dobio.

Knjiga donosi i puno više od onoga što se može vidjeti u dokumentarni film. Potpisali su je Saša Paparella i Hrvoje Appelt. Svečanom premijerom predstavljen je u nedjelju dokumentarni film “Kumek”, redatelja Darija Juričana koji govori o dugogodišnjem zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, a pozivu na premijeru odazvao se i Bandić, no zadržao se kratko te film nije pogledao.

Bandić platio knjigu "Kumek", račun nije dobio! Režiser ga "počastio" izjavom da je "otišao kao pseto" Tironi/pixell
24. 11. 2020

"Neumoran" Milan Bandić izjavio je: – U demokratskim zemljama o živim ljudima se ne pišu knjige, ne snimaju filmovi i ne radi spomenici, ali kad je Bandić u pitanju, sve je moguće. Čestitam gospodinu Juričanu na uratku. Red je doći kada te netko pozove, rekao je Bandić novinarima na ulasku u Kino Studentskog centra prilikom jedne od devet projekcija na koju je i sam stigao.

– Milan Bandić je upravo otišao kao ‘pseto’ tako da sam malo uzbuđen. Žao mi je što je ova projekcija ispala malo kljakava zato što smo ušli u nove epidemiološke mjere koje su baš nas zakačile pa je broj gledatelja dramatično prepolovljen. Mi smo otvorili hrpe novih projekcija, između ostalog i u našem prijateljskom kinu Tuškanac, naglasio je Juričan te dodao:

Da ova zemlja nije iščašena Bandić bi Kumeka gledao u Remetincu

Kazao je kako je pripremio cijeli govor za Bandića, za kojega je očekivao da će ipak biti na projekciji te da mu je htio reći da će dati apsolutno sve od sebe da on dobije svoju ulicu ili trg u centru Zagreba.

– To ću napraviti zato što je povijesna ličnost koja je bila najmanje šest puta izabrana za gradonačelnika Grada Zagreba, i zato što želim da se Zagrepčani svaki dan sjete kojeg genija su 20 godina birali za gradonačelnika. Druga stvar koju sam htio reći gradonačelniku je da mi je žao što živimo u zemlji pravne nesigurnosti, i u jednoj iščašenoj zemlji, jer da ova zemlja nije iščašena Milan Bandić bi gledao film Kumek u Remetincu, naglasio je Juričan.

Istaknuo je kako se Bandiću, još do prošle godine, pjevalo na rođendanima, “i to od strane predsjednice Republike Hrvatske”.

– Žao mi je što niste vidjeli taj antologijski ulaz Bandića, stvarno sam bio potresen, čovjek je pričao, drhtao, ništa ga se nije čulo, mislio sam da će past taj djedica. On je isfufljao svoje riječi, izgovorio je nekolicinu laži, uspio sam shvatiti jednu, da me se financiralo s milijun kuna, nije točno, cijeli budžet je bio pola milijuna kuna, od toga je 400.000 kuna dao HAVC, a 100.000 kuna su dali donatori. I to malo što je došao je uspio izgovoriti nekolicinu laži, kazao je Juričan.

Uz Darija Juričana koji je redatelj, scenarij potpisuju Saša Paparella i Zvonimir Tivon, montažu Luka Tokić, kameru Marko Jerbić, a kreativni producent je Tibor Keser.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.