"Mislimo da smo svjedočili terorističkom napadu ovdje u Berlinu." S Renault Clijom zaletio se u masu! Najmanje 30 osoba je ozlijeđeno, muškarac je poginuo

Na Breitscheidplatzu u Berlinu automobil se zabio u masu - jedna osoba je poginula, njih najmanje tridesetak ozlijeđeno. Vozač "automobila ubojice" prvo je pobjegao, no ubrzo su ga uhvatili prolaznici.

Prema podacima policije, ozlijeđeno je više od desetak osoba, među kojima ima i teže ozlijeđenih. Pozadina incidenta još uvijek nije jasna, neki upozoravaju i na terorizam.
 

"Mislimo da smo svjedočili terorističkom napadu ovdje u Berlinu." S Renault Clijom zaletio se u masu! Najmanje 30 osoba je ozlijeđeno, muškarac je poginuo Morgen Post/posnetek zaslona
8. 6. 2022

Incident se dogodio u srijedu na uglu ulica Kurfurstendamm i Rankestrasse u zapadnom Berlinu, ispred crkve Kaiser-Wilhelm, koja se nalazi u blizini gradskog zoološkog vrta, javljaju njemački mediji.

Nakon što se vozač zabio u gomilu, navodno se prvo odvezao na cestu i zaustavio se samo 200 metara dalje u Douglasovoj trgovini.
 

Kako javlja Sky News, ozlijeđeno je čak 30 osoba, a jedna osoba je preminula na mjestu događaja.

Vozač automobila Renault Clio uletio je u gradsku pješačku, prenosi list Bild

Muškarac, za kojeg se vjeruje da je vozač vozila, priveden je, priopćila je berlinska policija.

Glumac John Barrowman koji se slučajno zatekao na mjestu događaja napisao je na Twitteru: "Mislimo da smo svjedočili terorističkom napadu ovdje u Berlinu." U videu je objasnio da gradom lete helikopteri te da je trenutna atmosfera izrazito napeta. Također je obećao da će se javiti.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.