Ups, iako kamufliran, osvježeni Golf GTI otkriven negdje drugdje (FOTO)

Na sajmu elektronike u Las Vegasu CES prikazan je kamuflirani GTI, dok je otkrivena unutrašnjost, na radost svekolikog puka koji i dalje odobrava rasne benzince i samo po gasu.
 

Ups, iako kamufliran, osvježeni Golf GTI otkriven negdje drugdje (FOTO) Volkswagen
12. 1. 2024

Dolazak posve novog Volkswagen Golfa doći će na red iduće godine. Neke promjene su već poznate; osvijetljeni logo marke sprijeda, koji svjetlosnu traku dijeli popola, veći ekran iznutra i završetak kapacitivnih prekidača na upravljaču – oni će biti zamijenjeni fizičkim, čemu su kupci također zadovoljni. Također su rekli da će sljedeća generacija Golfa, koja dolazi 2028., nuditi samo električni pogon. Sada se također zna nešto više o ažuriranoj verziji GTI-ja; možda čak i previše.

Na sajmu elektronike u Las Vegasu CES prikazan je kamuflirani GTI dok je otkrivena unutrašnjost. Tako možemo vidjeti fizičke prekidače na upravljaču i osvijetljenu kapacitivnu traku ispod sada većeg središnjeg ekrana, što otkriva nešto bitno. Dok su listali po netu, dvojica Nijemaca su na YouTube kanalu The car crash review otkrila grafiku koja prikazuje "razotkriveni" osvježeni Golf GTI.
 

 
Grafika prikazuje nove farove, koji će sada biti malo uži i modificirani branik. Plastična "mrežica" sada je još veća i približava se logou automobila, a sa strane se donji rub branika izvija prema gore. Zakamuflirani GTI na sajamskim i službenim fotografijama i dalje ima veliki stražnji spojler, no to se na grafikama ne vidi.

Mjenjač

Volkswagen također najavljuje da se oprašta ručni mjenjač u GTI i R varijantama. Tome su pripomogli strogi propisi EURO 7 i činjenica da većina kupaca novih automobila za GTI i R bira automatski mjenjač s dvije spojke, što marka označava kraticom DSG.

BONUS VIDEO: S temi izboljšavami je Lexus RX postal nevaren tekmec med prestižnimi SUV-ji

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.