POSLASTICA ZA KRAJ GODINE! To je obris novog Golfa

Posljednji Volkswagen Golf s benzinskim i dizelskim motorima navodno stiže sljedeće godine, EDIZAJNIRANA JE TO 8. generacija, a 9. je najavljena za 2026.

Nov znak, nov napis in nova vloga Golfa v prihodnosti. Saša Kapetanovič
26. 12. 2023

Volkswagen je objavio video u kojem direktor Thomas Schäfer predstavlja najvažnije proizvodne događaje u nadolazećoj godini. Naravno, prvi su na redu ID.7, Passat i Tiguan, a potom i osvježeni ID.3.

Na kraju videa Schäfer poručuje kako nas u 2024. godini čeka puno zanimljivosti i novih stvari, a on misteriozno posebno izdvaja jedan automobil. Pojavljuje se zatamnjeni obris i očito se radi o faceliftu Golfa, koji dakle dolazi sljedeće godine.

Ima naznaka modificiranih prednjih svjetala i rešetke sa svjetlosnom trakom i osvijetljenom Volkswagen oznakom. U unutrašnjosti očekujemo veći zaslon, a kapacitivni dodirni prekidači na upravljaču zamijenit će klasične prekidače nakon pritužbi kupaca. Očekuje se i da će Volkswagen tehnički ažurirati moćne GTI i R verzije.

Golf osme generacije posljednji je s motorima s unutarnjim izgaranjem, a i prije obnove Volkswagen je već najavio njegovog nasljednika. Godine 2028. stiže deveta generacija Golfa s isključivo električnim pogonom, za koji će koristiti novu SSP internu modularnu tehničku bazu, predstavljenu 2021. To će zamijeniti postojeće MEB platforme (Volkswagen ID serije, Škoda Enyaq, Cupra Tavascan ...) kao PPE (Audi, Porsche). Prvi automobili očekuju se 2026. To će ujedno značiti i kraj Volkswagenovih automobila s motorima s unutarnjim izgaranjem koji bi se u Europi trebali proizvoditi do 2033. S prvog mjesta istisnuo ga je Peugeot 208.
 

Preberite še: Test: Volkswagen ID.3 Pro Performance - Diferencialni izpit

BONUS VIDEO: Lexus UX - Zadržan prestiž

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.