Grade tvornicu i u SAD-u! Nisu samo Kinezi u usponu, sada slijedi koncern iz drugog dijela Azije

Novi azijski Tigar je Vijetnam, a tvrtka koja se oslanjala na BMW čini čuda!!!  


Cijena ispod 20.000 eura? Sasvim moguće...

Naravno, oni nisu čisti pridošlice u industriji, ali u usporedbi s tradicionalnim brendovima još su u povojima. Vinfast je na tržištu tek od 2017. Na ovogodišnjem CES-u očito su izazvali dovoljno pažnje da su svi podigli obrve
 

VinFast VF 3 VinFast
11. 1. 2024

Do sada vjerojatno već znate da je Vinfast koncern (dio VinGroupa) koji ima sjedište i proizvodi automobile u Vijetnamu. Mlada marka, koja je započela s klasičnim pogonima (i također se oslanjala na know-how BMW-a), sada je gotovo u potpunosti posvećena elektrifikaciji, proizvodeći svoje automobile u najsuvremenijoj tvornici u Hai Phongu, gdje mogu može se pohvaliti 90-postotnom automatizacijom.
 

Mlada tvrtka koja strašno brzo raste

Najprije su skromno poslovali samo kod kuće iu okolnim zemljama, sada prodaju šire u SAD (gdje već grade tvornicu u Sjevernoj Karolini) i Europu. Sam stari kontinent bi u međuvremenu mogao postati njihovo najveće tržište, isprva samo za VF8, a potom i za VF6, VF7 i najveći SUV VF9. Svi su naravno na električni pogon, a VinFast se može pohvaliti i vlastitom tvornicom baterija.
 

Vinfast u utrci za pristupačni BEV model

Sada su poduzeli sljedeći korak - na CES-u su predstavili automobil (zapravo dva) iz krajnje klase, od kojih će prvi biti dostupan u SAD-u (vjerojatno) već ove godine, a u Europu bi mogao stići u druga godina.

 
Riječ je o mikro SUV modelu VF3 na električni pogon, koji će svojim dimenzijama (dug je samo 3,12 m) i uglatim, robusnim izgledom zasigurno dići obrve u potrazi za pristupačnim, a zanimljivim i korisnim električnim vozilom. prijevoz. Inače - navodno je registriran za četiri putnika, a s preklopljenom stražnjom klupom prtljažnik mačke trebao bi mjeriti 550 litara.

 
Cijena ispod 20.000 eura? Sasvim moguće...

O VF 3 VinFast se još nije previše izjašnjavao, poznato je samo da će domet malog urbanog SUV-a biti nešto više od 200 km, a prema nagađanjima dobro obaviještenih portala cijena bi trebala biti čak ispod 20.000 eura. Jer i vijetnamski proizvođač jasno je dao do znanja da želi da mališan postane vijetnamski narodni automobil. E, s cijenom od 20 tisuća eura i to će biti teško...

Stže uskoro i Pick-up ...

Istodobno su pokazali studiju polukamiona VF Wild na električni pogon, koji bi se, međutim, mogao pojaviti na tržištu tek 2026., isprva samo u SAD-u. Riječ je o studiji baterijsko-električnog pick-upa srednje klase (5,32 m), koji ima fleksibilnu veliku kabinu ili prtljažni prostor. Što je vlasniku u datom trenutku važnije.

Preberite še: Sa Škodo Fabijom u bazen (VIDEO)

Morda vas bo zanimal tudi pogovor, ki ga vodi Tilen Artač

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.