Viktor Orbán dekretom poput Robin Hooda! Otima bogatima da bi imali i siromašni! Harač velikim kompanijama koje moraju državi uplatiti ekstra dobit

Harač bankama, osiguravateljima, veleprodajnim lancima, energetskim i trgovačkim tvrtkama, telekomunikacijskim tvrtkama i avioprijevoznicima! U Fond za ratne situacije moraju uplatiti ekstra dobit, a iz njega će se osiguravati bolji standard obitelji, penzionera, amortizirat će se cijene energije... Sve je izvjesnije i uvođenje obaveznog vojnog roka u susjednoj nam državi....
Mjere su ograničene na 2022. i 2023. godinu. Viktor Orbán audio vizualnu naredbu započeo je sljedećim riječima:

-  “Rat se odugovlači, politika sankcija u Bruxellesu se ne poboljšava i to će zajedno dovesti do drastičnog poskupljenja”. 

U četvrtak Viktor Orbán donosi nove mjere!

Viktor Orbán dekretom poput Robin Hooda! Otima bogatima da bi imali i siromašni! Harač velikim kompanijama koje moraju državi uplatiti ekstra dobit Dominique HOMMEL / European Union
25. 5. 2022

Foto: Dominique HOMMEL / European Union

Viktor Orbán dao je izvanrednu objavu na Facebooku!

Velike tvrtke bit će oporezovane!

Nakon sjednice Vlade u srijedu, Viktor Orbán najavio je izvanrednu odluku:

Oporezivanje velikih tvrtki u Mađarskoj i osnivanje fonda za opću obranu i nacionalnu obranu.


Viktor Orbán prvo je rano poslijepodne objavio fotografiju sjednice Vlade i najavio da će najvažnije odluke objaviti u srijedu. Konačno, nakon šest navečer, na Facebooku je objavio video koji je započeo s: -  “Rat se odugovlači, politika sankcija u Bruxellesu se ne poboljšava i to će zajedno dovesti do drastičnog poskupljenja”. 

Dodao je kako će rezanjem troškova zaštititi obitelji, dok će cijene energije nastaviti rasti, što će činiti situaciju sve težom. Osim toga, vojska se mora odmah ojačati. Vjerojatno je i obavezno služenje vojnog roka na redu. Nastavio je da u međuvremenu rastu kamatne stope, a banke i velike multinacionalne tvrtke ostvaruju više profita, ekstra profita.

Mađarska Vlada je stoga odlučila osnovati opći Fond za obranu i fond za državnu obranu.

-Odavde ćemo plaćati troškove smanjenja režija i jačanja vojske, rekao je Viktor Orbán i dodao: to je obavezno za

banke,
osiguravatelji,
veleprodajni lanci,
energetske i trgovačke tvrtke,
telekomunikacijske tvrtke
avioprijevoznike


da u ova dva fonda uplate većinu svoje ekstra dobiti. Mjere su ograničene na 2022. i 2023. godinu.

Od onih koji ostvaruju ekstra profit u ovoj ratnoj situaciji traže se da pomognu ljudima i doprinesu troškovima obrane zemlje. Kao što smo i najavili, zaštitit ćemo obitelji, umirovljenike, radna mjesta i režijske rezove čak i u dugotrajnoj ratnoj situaciji.
U četvrtak Viktor Orbán donosi nove mjere!


Izmjena i dopuna Temeljnog zakona omogućila je Viktor Orbánu donošenje ratnog izvanrednog stanja. Donio ga je baš u trenucima kad u Mađarskoj prestaju mjere donesene za pandemiju. Sad je sve to zaokrušio dosta drastičnim uredbama koje mu omogućavaju lakše i brže donošnje odluka. On nema problma ni u Parlamentu jer njegova stranka Fidesz ima 2/3 većinu.
 

U ponedjeljak i utorak zasjedao je i mađarski Parlament, a u utorak su odlučili o izmjenama i dopunama Temeljnog zakona. Zastupnici su usvojilidvotrećinski amandman sa 136 glasova za i 36 protiv o novim Orbánovim moćima. Parlament je također sa 136 glasova za i 45 protiv usvojio prijedlog zakona o zaštiti od katastrofa i izmjenama pojedinih srodnih zakona u kontekstu izmjene i dopune Temeljnog zakona.

https://fb.watch/de4-oBpcX0/

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.