Ursula nasrnula na Viktora! Kratko je trajalo veselje mađarskog lidera i furioznog pobjednika izbora! Ursula von der Leyen kažnjava Mađarsku zbog korupcije

Viktor Orbán na udaru Bruxellesa! Mađarska se kažnjava i zbog korupcije!!! Ursula von der Leyen danas je u Strasbourgu aktivirala postupak vladavine prava protiv Mađarske. Situacija se u Mađarskoj dodatno pogoršala, ustvrdio je Odbor za ustavna pitanja Europskog parlamenta! U Strasbourgu je usvojena rezolucija kojom se poziva na hitne mjere protiv država članica (Mađarske i Poljske) koje ozbiljno krše vladavinu prava.

- Korupcija je glavni problem u Mađarskoj, a protiv države koju vodi Viktor Mihály Orbán pokreće se postupak po članku 7. Neprestano smo pregovarali o EU fondu za oporavak (RRF), gdje nam je antikorupcija najvažniji uvjet, rekla je predsjednica Europske komisije.

Ursula nasrnula na Viktora! Kratko je trajalo veselje mađarskog lidera i furioznog pobjednika izbora! Ursula von der Leyen kažnjava Mađarsku zbog korupcije Viktor Orban/FB
5. 4. 2022

Odbor za ustavna pitanja Europskog parlamenta održao je raspravu o vladavini prava u Mađarskoj. Prema izvjestiteljici, situacija u Mađarskoj dodatno se pogoršala navodi Index.hu https://index.hu/belfold/2022/04/05/jogallamisag-eljaras-europai-unio-bizottsag-ursula-von-der-leyen/

Postupak vladavine prava protiv Mađarske i službeno je započeo. Europska komisija nastavila je izražavati zabrinutost za Mađarsku i Poljsku, uglavnom zbog neovisnosti pravosuđa i korupcije. EP će odmah pokrenuti postupak vladavine prava protiv Mađarske


U Strasbourgu je usvojena rezolucija kojom se poziva na hitne mjere protiv država članica koje ozbiljno krše vladavinu prava.


Izvršno tijelo Europske unije pokreće sudski postupak protiv Mađarske. Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije, najavila je početak stegovnog postupkate se obratila Europskom parlamentu.

Korupcija je glavni problem u Mađarskoj, a protiv zemlje se pokreće postupak po članku 7. Neprestano smo pregovarali o EU fondu za oporavak (RRF), gdje nam je antikorupcija najvažniji uvjet, rekla je predsjednica Komisije.

Ovo je prvi put da je EU testirala svoj novi instrument za sprječavanje zlouporabe zajedničke potrošnje. To se složilo svih 27 čelnika EU krajem 2020. godine .

- Neprestano smo razgovarali o EU fondu za oporavak, gdje je antikorupcija najvažniji uvjet, to otvoreno pitanje još ne možemo zatvoriti. To još uvijek nije dogovoreno, to je još uvijek otvoreno pitanje, naglasila je Ursula von der Leyen.
Bit postupka, koji traje mjesecima, je da mogu obustaviti plaćanja EU ili povratiti dodijeljena sredstva u slučaju sustavnih zloporaba u korištenju EU fondova, piše  Euronews .

 

Kako je ranije  objavljeno, Odbor za ustavna pitanja Europskog parlamenta posljednji je put održao raspravu o mađarskoj vladavini prava krajem prošlog mjeseca. Tijekom rasprave, izvjestitelj komisije, Włodzimierz Cimoszewicz, poljski socijalist, također je oštro kritizirao slobodu mađarskog tiska, sustav provjera i ravnoteža, te hitne zakone donesene tijekom epidemije koronarne bolesti.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.