Vatreni ponovo lepršavi i na korak do cilja, do plasmana na Europsko prvenstvo

Dvojica debitanata Martin Baturina i Marco Pašalić šlag su na torti razigrane i stare, dobro poznate, briljantne Hrvatske!

Vatreni su pitanje pobjednika riješili na samom otvaranju dvoboja pogocima Lovre Majera u sedmoj minuti i Andreja Kramarića u 16. minuti.

Vatreni ponovo lepršavi i na korak do cilja, do plasmana na Europsko prvenstvo Ansis Ventins/PIXSELL
18. 11. 2023

Hrvatska nogometna reprezentacija napravila je veliki korak ka plasmanu na Euro pobjedom u Rigi protiv Latvije 2:0 u pretposljednjem susretu skupine D kvalifikacija za Euro. 
Vatreni su pitanje pobjednika riješili na samom otvaranju dvoboja pogocima Lovre Majera u sedmoj minuti i Andreja Kramarića u 16. minuti.

Dalić dao šansu dvojici debitanata

U finišu utakmice izbornik Zlatko Dalić u igru je poslao i debitante, Marca Pašalića i Martina Baturinu, a Hrvatska je u laganom ritmu sačuvala prednost i okrenula se dvoboju protiv Armenije idućeg tjedna.

Mogao je premijeru u seniorskoj vrsti Marco Pašalić začiniti pogotkom, ali je u 90. minuti umjesto mreže naciljao okvir vrata.

Stanje na ljestvici prije posljednjeg kola je takvo da je Turska i dalje prva sa 16 bodova, a ta je reprezentacija i ranije osigurala prolazak na Euro.

Hrvatska je druga sa 13 bodova, dva više od Walesa uoči posljednjih utakmica. Vatreni opet imaju sve u svojim rukama i domaćom pobjedom protiv Armenije 21. studenog na Maksimiru mogu osigurati plasman na kontinentalnu smotru sljedeće godine u Njemačkoj.  Istoga dana Wales pred svojim navijačima igra protiv Turske. 

 

LATVIJA - HRVATSKA 0:2
Majer 7, Kramarić 16

-----
Početni sastavi:

LATVIJA: Ozols, Savalnieks, Černomordijs, Balodis, Cigankis, Tobers 🟨, Saveljevs 🟨, Jaunzems, J.Ikaunieks, Daškevičs, Uldrikis (od 83. Krollis)

HRVATSKA: Livaković, Stanišić, Šutalo, Erlić, Gvardiol, Modrić (od 86. Baturina), Brozović, Majer ⚽, Kramarić ⚽ (od 80. Marco Pašalić), Ivanušec (od 61. Mario Pašalić), Budimir

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.