Pošteno se zatresao Kvarner, a ljuljale se zgrade i u Puli, Ljubljani... Epicentar blizu Krka, znane prve podrobnosti

5,3 po EMSC, 4,8 po Seizmološkom zavodu! Bilo je to pet sekundi jakog podrhtavanja tla na Krku, ali žitelji do sada nisu primijetili nikakvu materijalnu štetu. Potres je bio relativno snažan i osjetio se i do Gorenjske u Sloveniji, uz primjetna podrhtavanja zgrada u Rijeci, Ljubljani...

Ima dosta dojava građana o osjetu ljuljana u širem području, i sjevernije od Ljubljane, ali ništa više od toga. Nema šteta ni stradalih.

Pošteno se zatresao Kvarner, a ljuljale se zgrade i u Puli, Ljubljani... Epicentar blizu Krka, znane prve podrobnosti EMSC screenshoot
16. 2. 2023

U 10.47 sati seizmografi Državne mreže seizmičkih zvjezdarnica zabilježili su  potres magnitude 4,8. EMSC je izvijestio kako je potres bio i 5,3, na dubini od 10 kilometara i u neposrednoj blizini Vrbnika na otoku Krku. Prema prvim podacima, epicentar potresa bio je 111 kilometara južno od Ljubljane, 35 kilometara jugoistočno od Rijeke u Hrvatskoj.

Ima dosta dojava građana o osjetu ljuljana u širem području, i sjevernije od Ljubljane, ali ništa više od toga. Nema šteta ni stradalih.

"Jako se zatreslo"

Stanovnici Krka i okolice javili su o jakom podrhtavanju tla. “Dugo je trajalo i jako se treslo”, napisao je stanovnik Viškova kod Rijeke na stranicama EMSC-a. Jedan od otočana javio je EMSC-u da je osjetio pet sekundi jakog podrhtavanja, ali nije primijetio nikakvu materijalnu štetu. Intenzitet potresa na širem području Nadžarišta nije prelazio četvrtu razinu europske seizmičke ljestvice. , a potres su osjetili stanovnici cijele Slovenije, priopćio je Ured za seizmologiju pri Agenciji za okolje Republike Slovenije.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.