Predvidio je potres u Turskoj, a prije četiri dana upozorio da bi Kvarner, Istra i južna Italija mogli biti sljedeći na redu

Baba Vanga u seizmologiji ili stručnjak koji nepogrešivo predviđa gdje se mogu i kada dogoditi razorni potresi?

Frank Hoogerbeet prognozirao je nedavne katastrofalne potrese u Turskoj, a prije četiri dana je u videu na YouTube stranici Instituta Solar System Geometry Survey.

Rekao je da su 16. i 17. veljače kritični za ‘potencijalne veće seizmološke događaje‘ u centralnom Mediteranu. Označio je na karti područje Istre, Kvarnera i južne Italije.

Predvidio je potres u Turskoj, a prije četiri dana upozorio da bi Kvarner, Istra i južna Italija mogli biti sljedeći na redu Frank Hoogerbeets / screenshoot You Tube
16. 2. 2023

Teško je bilo i povjerovati kako će nizozemski stručnjak biti u pravu kad je u vido objavi predvidio potres i na Krku! Sve to je prilično šokantno nakon što je danas u 10.47 sati područje Kvarnera pogodio je snažan potres s epicentrom kod Bašćanske Drage na Krku. Hrvatska seizmološka služba objavila je da je magnituda potresa 4,8 prema Richteru, a osjetio se diljem zapadne Hrvatske, čak i u Zagrebu. Tresli su se neboderi u Ljubljani i Puli, a po ECME bio je to potres od 5,3.
 


Frank Hoogerbeets je došao u žižu javnosti nakon što je 3. veljače objavio da će na jugu Turske prije ili kasnije doći do potresa magnitude 7.5 po Richteru. Podsjetio je na to i u objavi odmah nakon što je tu regiju pogodio razorni potres magntitude 7,8.

 Nizozemski istraživač Frank Hoogerbeets, koji tvrdi da je predvidio nedavne katastrofalne potrese u Turskoj, prije četiri dana je u videu na YouTube stranici Instituta Solar System Geometry Survey rekao da su 16. i 17. veljače kritični za ‘potencijalne veće seizmološke događaje‘ u centralnom Mediteranu. Označio je na karti područje Istre, Kvarnera i južne Italije.


Taj podatak je prilično šokantan nakon što je danas u 10.47 sati područje Kvarnera pogodio je snažan potres s epicentrom kod Bašćanske Drage na Krku. Hrvatska seizmološka služba objavila je da je magnituda potresa 4,8 prema Richteru, a osjetio se diljem zapadne Hrvatske, čak i u Zagrebu.


‘Moje srce je sa svima koji su pogođeni velikim potresom u središnjoj Turskoj. Kao što sam ranije naveo, prije ili kasnije to bi se dogodilo u ovoj regiji, slično kao 115. i 526. godine. Tim potresima uvijek prethodi kritično kretanje planeta, kakvo smo imali 4. – 5. veljače‘, napisao je.

EMSC odbacio je tvrdnje o mogućnosti predviđanja potresa. “Sve dok metoda nije znanstveno dokazana, zadržat ćemo našu politiku: odbijamo da se naše kanale povezuje s tvrdnjama o predviđanju”, napisali su iz EMSC-a na Twitteru.

“Iskreno govoreći, da je netko doista u stanju predvidjeti potrese, zaslužio bi Nobelovu nagradu! Dakle, umjesto da se iznose neprovjerene tvrdnje na društvenim mrežama, bolje je dokazati valjanost metode u znanstvenom radu. Kao i uvijek nakon razornih potresa, društvene mreže vrve tvrdnjama da su X ili Y to predvidjeli! U ovom trenutku predviđanja ne postoje. Ne slušajte ljude koji tvrde da su u tome uspješni!‘, poručili su.

U 10 sati i 47 minuta u blizini Drage Bašćanske na otoku Krku zabilježen je potres magnitude 4,8 prema Richteru, rekao je seizmolog Tomislav Fiket.

Područje Kvarnera je seizmički aktivno i česti su potresi, naveo je Teleskop.hr https://teleskop.hr/hrvatska/vidoviti-nizozemac-predvidio-potres-u-turskoj-a-sada-i-na-krku/?fbclid=IwAR1uhLB-K7yaSOK4GFVtMGkNIHkRXHqOq0oiw43skCcyIUP_zfrmoMyWVUM

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.